Συνάντηση Θ. Ζεμπίλη με Αν. Λυκουρέντζο για την καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ εντός του χρόνου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνάντηση Θ. Ζεμπίλη με Αν. Λυκουρέντζο για την καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ εντός του χρόνου

Τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο επισκέφτηκε σήμερα ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Θανάσης Ζεμπίλης. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν οι αποζημιώσεις για τους μη κατ’ επάγγελμα αγρότες, που επλήγησαν από την φυσική καταστροφή του Αυγούστου 2021 στη Βόρεια Εύβοια, η εξεύρεση τρόπου για να αποζημιωθούν όσοι δεν έχουν υποβάλλει δήλωση ΟΣΔΕ, καθώς και η αποζημίωση των συκοπαραγωγών που υπέστησαν ζημία από τις βροχοπτώσεις του φθινοπώρου στον Ταξιάρχη και την Κύμη.
Αρχικώς, ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε στην καταβολή των αποζημιώσεων στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Ειδικότερα, έχει ήδη ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων προς την κατηγορία αυτή, από τους ασφαλισμένους, που εντωμεταξύ εντάχθηκαν στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, και ανέρχονται σε περίπου 280 παραγωγούς. Έχουν αποζημιωθεί με το ποσό των 25 ΕΥΡΩ ανά ελαιόδεντρο, ενώ όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής και ελέγχου θα λάβουν επιπλέον 25 ΕΥΡΩ ανά ελαιόδεντρο (συνολικά 50 ευρώ). Ο Βουλευτής Ευβοίας ζήτησε να επισπευστεί η διαδικασία καταβολής  της πρώτης δόσης στους εναπομείναντες, καθώς και η ολοκλήρωση του ελέγχου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η απόδοση του συνόλου των αποζημιώσεων σε όλους τους δικαιούχους.  
Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Ευβοίας ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ να γίνει νομοθετική παρέμβαση, ώστε να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους αποζημιώσεων και όσοι καλλιεργητές δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις ΟΣΔΕ. 
 Έπειτα, ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε την επίσπευση των αποζημιώσεων των συκοπαραγωγών στον Ταξιάρχη και την Κύμη, που υπέστησαν ζημίες από τις βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου. Όπως έχει αποφασιστεί, οι συκοπαραγωγοί του Ταξιάρχη θα αποζημιωθούν με ένα ποσό προϋπολογισμού 3.360.000 ευρώ. Μεσοσταθμικά το ποσό της αποζημίωσης φτάνει στο 60% της παραγωγής και αφορά τους συκοπαραργωγούς της Βόρειας Εύβοιας. Για τους συκοπαραγωγούς της Κύμης, το ποσό της αποζημίωσης φτάνει τα 320.000 ευρώ, ενώ για άλλα προϊόντα, όπως τα κεράσια Μετοχίου κλπ, 500.000 ευρώ. Το συνολικό ποσό για αποζημιώσεις αγροτών όλης της Εύβοιας είναι περίπου 4,2 εκατ.ευρω. 
Κλείνοντας, ο Θανάσης Ζεμπίλης υπογράμμισε οτι ολες οι αποζημιώσεις πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις γιορτές. Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα του Βουλευτή και να τον ενημερώσει σύντομα για την πορεία υλοποίησής τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages