Ζεμπίλης: Μετά τις γιορτές το έργο 'Στόμιο - Πλατάνα' θα τρέξει με γρήγορους ρυθμούς! - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ζεμπίλης: Μετά τις γιορτές το έργο 'Στόμιο - Πλατάνα' θα τρέξει με γρήγορους ρυθμούς!

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό εργαζομένων Χαλκίδα 96,5 FM και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Αποστόλου παραχώρησε ο Θανάσης Ζεμπίλης. Ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρθηκε στη σύσταση του νέου Τομέα ΕΚΑΒ στον οικισμό της Δάφνης του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, στο έργο "Στόμιο-Πλατάνα", καθώς και στην Παράκαμψη Χαλκίδας.
Αναφορικά με το νέο Τομέα ΕΚΑΒ στον οικισμό Δάφνης Ελιμνύων ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε: "η περιοχή Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας είναι παντελώς ακάλυπτη, με δύσβατο οδικό δίκτυο και χωριά δυσπρόσιτα. Συνεπώς, ο σταθμός που λειτουργεί σήμερα στο ΚΥ Μαντουδίου δεν καλύπτει τις ανάγκες σε επείγουσα ιατρική και προνοσοκομειακή φροντίδα. Βρισκόμαστε κοντά στη λύση του προβλήματος. Απέσπασα τη δέσμευση του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου, κατά την πρόσφατη συνάντησή μου, ότι στην επικείμενη προκήρυξη του Ιανουαρίου θα προκηρυχθούν 11 θέσεις μόνιμων διασωστών. Όλη αυτή την περίοδο έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια στον τομέα αυτό. Σίγουρα υπάρχουν ελλείψεις και σε άλλες περιοχές. Η Εύβοια είναι δύσκολος νομός ως προς τη προσβασιμότητα και την γεωμορφολογία. Συνεπώς, οι τομείς πρέπει να είναι στελεχωμένοι για να καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών και να έχουν άμεση πρόσβαση στην υγεία". 
Επίσης, πρόσθεσε ότι για να αποκτήσουμε ποιοτικό τουρισμό, όπως για παράδειγμα στα Λουτρά Αιδηψού, που είναι η ατμομηχανή του τουρισμού ευεξίας, απαιτούνται τόσο οδικές υποδομές, όσο και υποδομές υγείας, ώστε να ξέρουν οι επισκέπτες ότι θα έχουν σε περίπτωση ανάγκης ιατρική κάλυψη. 
Αναφορικά με το έργο "Στόμιο-Πλατάνα" ο Βουλευτή Ευβοίας ανέφερε: "είχαμε λογαριασμούς απλήρωτους στον εργολάβο γύρω στα 2 εκ. ευρώ, για αυτό και υπήρξε καθυστέρηση. Για το θέμα αυτό συνάντησα τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Τσακίρη και τον παρακάλεσα σε αυτή τη φάση να ευνοηθεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, καθώς εξήγησα ότι ιδιαίτερα η Εύβοια βρίσκεται συχνά στο μάτι του κυκλώνα από φυσικές καταστροφές και θεομηνίες. Ζήτησα, δηλαδή, να πάρουμε την μερίδα του λεόντος στα κονδύλια του ΠΔΕ για τις αποκαταστάσεις από τις φυσικές καταστροφές. Αυτό που κατορθώσαμε είναι  να πάρουμε 25 εκ. ευρώ, τα οποία όχι μόνο θα τα λάβουμε πριν τις γιορτές, αλλά πρέπει και να τα απορροφήσουμε πριν τις γιορτές. Το έργο "Στόμιο - Πλατάνα" θα ξεκινήσει μετά τις γιορτές και θα εξελιχθεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ώστε να δοθεί το καλοκαίρι σε χρήση στους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής. Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι θα πέσουν 25 εκ. ευρώ "ζεστό χρήμα'' στην τοπική αγορά σε χωματουργούς, εργολάβους και άλλους επαγγελματίες.  
Τέλος ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρθηκε στο εμβληματικό έργο της "Παράκαμψης Χαλκίδας - Ψαχνών", το οποίο αναμένεται να συμβασιοποιηθεί σύντομα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: "με τη νέα χρονιά θα δούμε να στήνονται τα πρώτα εργοτάξια. Είναι ένα τεράστιο έργο, το οποίο θα διαρκέσει γύρω στα 4 χρόνια. Με αυτό το εμβληματικό έργο θα παραδώσουμε στις νεότερες γενιές ένα καλύτερο οδικό δίκτυο, που θα εξασφαλίσει ασφάλεια στους οδηγούς και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages