Ματαίωση χωρίς τέλος η ζωή των προσφύγων, χωρίς φαγητό δεκάδες οικογένειες στη Ριτσώνα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ματαίωση χωρίς τέλος η ζωή των προσφύγων, χωρίς φαγητό δεκάδες οικογένειες στη Ριτσώνα

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ - Τμήμα Αλληλεγγύης & Δικαιωμάτων
Η αυταρχική εκκένωση της ανοικτής δομής φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα με εντολή Μυταράκη- Μπακογιάννη στις 30/11 για λόγους «ανάπτυξης και ανάπλασης» της περιοχής και η ταυτόχρονη παύση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ (ενταξιακή πολιτική ΣΥΡΙΖΑ) ήταν η χαριστική βολή για 100άδες οικογένειες προσφύγων που διέμεναν εκεί τα τελευταία χρόνια. Ο διωγμός των ανθρώπων αυτών και των παιδιών τους σηματοδοτεί ακόμα έναν ξεριζωμό από κάθε ενταξιακή προσπάθεια και κοινωνική σχέση που είχε αναπτυχθεί τόσο για τους/τις ενήλικες εργαζόμενους/ες όσο και για τους/τις μαθητές/ριες που ακαριαία απομακρύνθηκαν από το σχολικό τους περιβάλλον.
Σχεδόν ένα μήνα μετά οι άνθρωποι αυτοί έχουν ακροβολιστεί σε διάφορες δομές ανά την Ελλάδα κλειστές στην ουσία και εκτός αστικού ιστού, σε μέρη και περιβάλλοντα ξένα για αυτούς και τα παιδιά τους. Αυτή η συλλήβδην «διανομή» ανθρώπων που άλλοτε προστατεύονταν ως ευάλωτοι/ες, θύματα βασανιστηρίων κοκ οδήγησε πολύ κόσμο και στη Δομή της Ριτσώνας. Εκτός από το ηθικό- κοινωνικό- ψυχολογικό ζήτημα που ανακύπτει για τον νέοαφιχθέντα πληθυσμό, η εκτόξευση αριθμητικά του πληθυσμού έρχεται να γιγαντώσει το υπάρχον πρόβλημα της διαβίωσης και δη της σίτισης , πρόβλημα υπαρκτό αλλά σχετικά ελεγχόμενο μέχρι πριν λίγο καιρό, για ανθρώπους που δεν «δικαιούνται σίτισης» βάση των οδηγιών του Υπουργείου είτε γιατί τους έχει χορηγηθεί άσυλο (αλλά οι διαδικασίες είναι πολύμηνες, όπως κατανοεί κανείς) ή που απορρίπτονται οι αιτήσεις τους για διάφορους λόγους (συνήθως καταγωγής..). Αποτέλεσμα αυτών των  οδηγιών και πολιτικών επιλογών είναι εκατοντάδες άνθρωποι μεταξύ αυτών παιδιά και βρέφη να μην σιτίζονται! Αν προσθέσουμε στο γεγονός ότι οι Δομές –πάλι ως πολιτική επιλογή- έχουν αποψιλωθεί από κάθε είδους εθελοντικές και Μ.Κ. οργανώσεις που συνεπικουρούσαν στις δομές, τότε καταλαβαίνουμε το δράμα που εκτυλίσσεται και στη Ριτσώνα για άλλη μια φορά.
Ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ- Ν.Ε. Εύβοιας καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό και την απάνθρωπη μεταναστευτική-προσφυγική πολιτική του κ. Μυταράκη και της Νέας Δημοκρατίας, ζητούμε παράταση και δημιουργία νέων προγραμμάτων ένταξης και στέγασης για τους ανθρώπους αυτούς. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και στη Δομή της Ριτσώνας οργανώνοντας δράσεις – σε θεσμικό και κινηματικό επίπεδο -και καλούμε τον κόσμο και της Χαλκίδας που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε στο πλευρό τους να συνεχίσουμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο και δίκαιο μέλλον για όλες και όλους ανεξαιρέτως!  Ένα μέλλον που θα εμπεριέχει και τους «ξένους» ανθρώπους που ζουν εδώ από τύχη ή επιλογή και που θέλουν να μορφωθούν ελληνικά, που θέλουν να δουλέψουν μαζί μας, που θέλουν να δημιουργήσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages