Συμμετοχή 2ου ΓΕΛ Χαλκίδας σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ (KA2) με την ονομασία “E.A.R.T.H” - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συμμετοχή 2ου ΓΕΛ Χαλκίδας σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ (KA2) με την ονομασία “E.A.R.T.H”

Μαθητές και Εκπαιδευτικοί του 2ου  ΓΕΛ Χαλκίδας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εκπαίδευσης Erasmus+ (KA2022-1-IS01-KA220-SCH-000086050)   με τίτλο: “Essence of   Agricultural and Rural Touristic Hospitality” (E.A.R.T.H.) φιλοξενήθηκαν από 21 μέχρι 26 Νοεμβρίου 2022, στο σχολείο “ IES ALHAKEN II” στην CORDOBA της Ισπανίας.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης, μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ισλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Πορτογαλία.
Το θέμα της δράσης ήταν “Economic and social importance of olive oil and wine”.
Οι μαθητές συμμετείχαν σε επισκέψεις μνημείων πολιτισμού και παραγωγικών δραστηριοτήτων, σε workshops και άλλες activities. Με βάση τις γνώσεις και εμπειρίες που αποκόμισαν, πραγματοποίησαν τις εργασίες τους που ήταν σχετικές με το θέμα της δράσης.
Ειδικότερα, κατά την διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των φιλοξενουμένων χωρών συμμετείχαν στις εξής δραστηριότητες :
- Στην πρώτη συνάντηση, τούς καλωσόρισαν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί  του Λυκείου που τους φιλοξένησε, όπου παρουσίασαν την χώρα τους, την πόλη τους και το σχολείο τους.
- Επισκέφθηκαν τον ελαιώνα και το ελαιοτριβείο Juan Colín στην Montilla όπου παρακολούθησαν την παραγωγή λαδιού και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορες ποιότητες λαδιού με τον παραδοσιακό τρόπο του «ψωμιού» στην ειδική αίθουσα.
- Επισκέφθηκαν το οινοποιείο ALVEAR όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του και τους προσφέρθηκαν κεράσματα. 
- Την επόμενη ημέρα, παρακολούθησαν ενημερώσεις και παρουσιάσεις για το CANVAS BUSINESS MODEL, ένα πρότυπο στρατηγικής διαχείρισης που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων και για την τεκμηρίωση των υφιστάμενων επιχειρήσεων με σκοπό να χωριστούν σε πολυεθνικές μικρές ομάδες και να εργαστούν στην δημιουργία start-up επιχειρήσεων. 
- Βασιζόμενοι στις γνώσεις που αποκόμισαν από τις επισκέψεις των προηγουμένων ημερών  δημιούργησαν τις δικές τους start up επιχειρήσεις με μεγάλη επιτυχία τις οποίες παρουσίασαν στο σχολείο. Εν συνεχεία έγινε και η ανάδειξη της καλύτερης εργασίας με τίτλο “olive power” που αφορούσε εταιρεία εκμετάλλευσης των κατάλοιπων της ελαιοπαραγωγικής διαδικασίας και αξιοποίησής τους ως πηγής ενέργειας.
- Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας επισκέφθηκαν πολιτιστικούς χώρους όπως η παλαιά πόλη της Cordoba, το Alcazar, το Mezquita (μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO). 
- Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με δενδροφύτευση (φύτευση σπόρων βελανιδιάς) στο Los Villares Forest Park όπου έγινε και η τελετή απονομής των πιστοποιητικών συμμετοχής.

Στην μετακίνηση συμμετείχαν οι μαθήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Χαλκίδας και  οι καθηγήτριες 

Παυλίνα-Παγώνα Γιαννούκου
Ναταλία Πικραμένου, 
Μάρθα-Λουκία Τέντα, 
Ορσαλία Φούντα Χρυσούλα Ζαλακώστα και 
Μαγδαληνή Καπαγιάννη
 
Το πρόγραμμα συνεχίζεται με επόμενη επίσκεψη στην Χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages