Μ. Χατζηγιαννάκης: Ανύπαρκτη η συμβολή της κυβέρνησης ΝΔ στην περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μ. Χατζηγιαννάκης: Ανύπαρκτη η συμβολή της κυβέρνησης ΝΔ στην περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας

Για πλήρη υποβάθμιση και εγκατάλειψη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση της ΝΔ τα τελευταία 3,5 χρόνια έκανε λόγο ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, μιλώντας από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας που πραγματοποιείται φέτος στη Ρόδο.

Ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία επικαλέστηκε τις τοποθετήσεις του συνόλου σχεδόν των Περιφερειαρχών που είχαν τοποθετηθεί προηγουμένως, παρατηρώντας πως τα σοβαρά προβλήματα που σε κάθε συνέδριο επισημαίνουν οι αιρετοί από όλη τη χώρα είναι τα ίδια, χωρίς η κυβέρνηση να κάνει απολύτως τίποτα όλα αυτά τα χρόνια.
Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ χαρακτήρισε ως εμπαιγμό απέναντι στους ΟΤΑ την κυβερνητική στάση σχετικά με την περίφημη και απαραίτητη θεσμική θωράκιση της Αυτοδιοίκησης, υπενθυμίζοντας πως αποτέλεσε από το 2018 μια προσωπική δέσμευση του κ. Μητσοτάκη που δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Παράλληλα, χαρακτήρισε αδιανόητη την επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ να αποκλείει την Αυτοδιοίκηση από τον σχεδιασμό και τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς Περιφέρειες και Δήμοι, λόγω των χαρακτηριστικών και των ικανοτήτων τους θα έπρεπε να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου και της υλοποίησης έργων.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων και την κυβερνητική απόφαση για προώθηση της καύση όλων των απορριμμάτων και για ιδιωτικοποίηση της διαχείρισής τους, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης έκανε λόγο για μια πρωτοφανή επιλογή που ανατρέπει την πολιτική όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων την τελευταία δεκαετία, αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και αποδομεί τις αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. τόνισε την ανάγκη για πολιτική αλλαγή το ταχύτερο δυνατό και δεσμεύτηκε απευθυνόμενος προς τους αιρετούς για ένα ειλικρινή διάλογο της προοδευτική κυβέρνησης που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές με τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, καθώς και για ένα συνεκτικό σχέδιο αποκατάστασης του δημοκρατικού κύρους και της ομαλής λειτουργίας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages