Ο Θ. Ζεμπίλης ζητά την ενίσχυση του ΕΚΑΒ σε Αλιβέρι, Κάρυστο και Κύμη - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Θ. Ζεμπίλης ζητά την ενίσχυση του ΕΚΑΒ σε Αλιβέρι, Κάρυστο και Κύμη

Ο Θ. Ζεμπίλης ζητά την ενίσχυση του ΕΚΑΒ σε Αλιβέρι, Κάρυστο και Κύμη. Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη 
 
Την ενίσχυση των Τομέων ΕΚΑΒ σε Αλιβέρι, Κάρυστο και Κύμη με μόνιμο προσωπικό ζητά με Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Θανάσης Ζεμπίλης. Ο Βουλευτής Ευβοίας έχει επανειλημμένα επιδείξει ενδιαφέρον για την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας, ιδιαίτερα σε επαρχιακές και δυσπρόσιτες περιοχές.
Ειδικότερα, η με αρ. πρωτ. 1042/24.11.2022 Ερώτηση του Βουλευτή Ευβοίας αναφέρει τα εξής:
 «Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καρύστου  καλύπτει μία μεγάλη γεωγραφική έκταση που εκτείνεται από τον Καφηρέα μέχρι τον Αλμυροπόταμο. Δεδομένου μάλιστα ότι ο Δήμος Καρύστου είναι ένας τουριστικός δήμος που κατά τους θερινούς μήνες ο κόσμος στην περιοχή υπερδιπλασιάζεται, εκ των πραγμάτων συνεπάγεται ότι οι ανάγκες για παροχές υγείας, καθώς και ο αριθμός των διακομιδών αυξάνονται κατακόρυφα. Στον Τομέα ΕΚΑΒ Καρύστου προβλέπονται 11 θέσεις μόνιμου προσωπικού. Τη δεδομένη στιγμή υπηρετούν 5 μόνιμοι υπάλληλοι και 1 επιπλέον άτομο ως επικουρικό προσωπικό.  Τα συγκεκριμένα άτομα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες της περιοχής και η υπηρεσία χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση. 
Αντίστοιχη περίπτωση αποτελεί ο νεοσύστατος Τομέας ΕΚΑΒ Αλιβερίου, στον οποίο, αν και έχουν προβλεφθεί 10 θέσεις για μόνιμο προσωπικό, λειτουργεί μόνο με 4 άτομα, τα οποία έρχονται από την Αθήνα και εναλλάσσονται κάθε μήνα. Ο νεοσυσταθής Τομέας χρήζει άμεσης στελέχωσης, καθώς δεν δύναται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες διακομιδής των πολιτών.  
Επιπλέον, ο Τομέας ΕΚΑΒ Κύμης αντιμετωπίζει έλλειψη προσωπικού, καθώς από τις προβλεπόμενες θέσεις μονίμου προσωπικού λείπουν δύο εργαζόμενοι. 
 Συνολικά, οι Τομείς ΕΚΑΒ στη Νότια Εύβοια, και δη στους δήμους Καρύστου και Κύμης - Αλιβερίου, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και λειτουργίας. Η Πολιτεία οφείλει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ενισχύσει με μόνιμο προσωπικό τους Τομείς ΕΚΑΒ σε Αλιβέρι, Κάρυστο και Κύμη.  
 Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ως εποπτεύων, ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, 
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να ενισχυθούν με μόνιμο προσωπικό οι Τομείς ΕΚΑΒ σε Αλιβέρι,  Κάρυστο και Κύμη;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages