Στον Αγ. Γεώργιο Λιχάδας ο Θ. Ζεμπίλης για το έργο ύδρευσης της περιοχής. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Στον Αγ. Γεώργιο Λιχάδας ο Θ. Ζεμπίλης για το έργο ύδρευσης της περιοχής.


Ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, που κάθε Δευτέρα βρίσκεται στο πολιτικό γραφείο της Ιστιαίας, χθες το απόγευμα επισκέφθηκε τον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας και πραγματοποίησε αυτοψία στις γεωτρήσεις/πηγάδια, που διανοίχθηκαν κατά τη Α´ φάση του έργου υδροδότησης της περιοχής. Ένα ζωτικής σημασίας έργο, που μετά και την πρόσφατη απόφαση για την χρηματοδότηση της Β΄φάσης, για τη μεταφορά του νερού στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, παίρνει σάρκα και οστά.  

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος που ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας ικανοποιείται. Το νερό είναι το υπέρτατο αγαθό και όλοι οι πολίτες δικαιούνται να έχουν πρόσβαση σ´αυτό. Σύντομα στις βρύσες των σπιτιών και των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής της Λιχάδας θα τρέχει καθαρό πόσιμο νερό», ανέφερε ο Θανάσης Ζεμπίλης. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο των γεωτρήσεων, όπου μετά από πολλά χρόνια εντοπίστηκε πόσιμο νερό, χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 232.477,87 ΕΥΡΩ από τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και με 100.000 ΕΥΡΩ από το Υπουργείο Εσωτερικών.  Προκειμένου, βέβαια, να ολοκληρωθεί, απέμενε να βρεθεί η χρηματοδότηση για την Β΄φάση του έργου, κάτι που έγινε με πρόσφατη απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα. Ειδικότερα, όπως ο κ. Ζεμπίλης ενημέρωσε από την περασμένη Πέμπτη, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της β΄φάσης του έργου με το ποσό των 600.000 ευρώ από το Π.Δ.Ε. για τη μεταφορά του ύδατος από τις γεωτρήσεις στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης». 

Ο Θανάσης Ζεμπίλης, που ως δήμαρχος Χαλκιδέων είχε αντιμετωπίσει επιτυχώς ανάλογο πρόβλημα στη περιοχή της Αυλίδας, και γνώριζε τι σημαίνει μια περιοχή να στερείται πόσιμου ύδατος, κινήθηκε συστηματικά και σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, ώστε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και το έργο να προχωρήσει. Έτσι, τα έσοδα του Δήμου, που προέρχονται από άλλες αιτίες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλα αναπτυξιακά έργα στη περιοχή. 

Ο Βουλευτής Ευβοίας κατά την επίσκεψή του στη περιοχή, συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης Σωτήρη Πανουργιά, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Αγροτικής Οδοποιίας Άγγελο Μισιρλή, τον Αντιδήμαρχο για τη Δ.Ε. Λιχάδος Χρήστο Λιάκο και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου της Δ.Ε. Λιχάδος του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού Ιωάννη Βουτσιλάκο. Τα αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια του Βουλευτή Ευβοίας, ευχαρίστησαν τον Θανάση Ζεμπίλη για την πολύτιμη συμβολή του στην υλοποίηση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages