Βαγγέλης Αποστόλου: Στηρίζουμε τον αγώνα των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Βαγγέλης Αποστόλου: Στηρίζουμε τον αγώνα των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας

Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού, με αφορμή τις αντιδράσεις των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας (ΓΝΧ) στην απόφαση της Διοίκησης να αναθέσει τη φύλαξη του Νοσοκομείου σε ιδιώτες:

Πολλά ερωτήματα αλλά και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συμπεριφορά, προς τους εργαζόμενους και το σύλλογό τους, των εκπροσώπων της εταιρείας που έχει αναλάβει τη φύλαξη του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας. 
Είναι χαρακτηριστικά αυτά που αναφέρονται στην καταγγελία των εργαζομένων του ΓΝΧ: 

“Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χαλκίδας μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν πάει σε άλλο επίπεδο την αυταρχική και αυθαίρετη συμπεριφορά τους απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους. Ως “dealers” δίνουν το θάρρος σε εργολάβους στη φύλαξη να τραμπουκίζουν την Πρόεδρο του Σωματείου και άλλους εργαζόμενους!!!
Πιο συγκεκριμένα: Σήμερα 21/11, το πρωί δύο κύριοι, που συστήθηκαν ως εκπρόσωποι της εταιρείας φύλαξης, βρέθηκαν στην πύλη του Νοσοκομείου για να συζητήσουν με τους εργαζόμενους στη φύλαξη...
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Πρόεδρος του Συλλόγου.
Οι εκπρόσωποι της εργολαβικής εταιρείας, αρνήθηκαν να συζητήσουν παρουσία της Προέδρου, ενώ καταφέρθηκαν εναντίον της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, αναφέροντας μεταξύ άλλων “ότι οι εργαζόμενοι είναι ενήλικες και μπορούν μόνοι τους να συζητήσουν”, ''ότι τα σωματεία έχουν καταστρέψει την Ελλάδα'' και διάφορα άλλα! Η συμπεριφορά αυτή μας προβληματίζει!!!
Αλήθεια, γνώριζε η Διοίκηση και τι έχει να πει για αυτό το γεγονός;
Πώς αυτοί οι κύριοι ήρθαν στο χώρο του νοσοκομείου, να μιλήσουν με τους εργαζόμενους, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν υπογράψει σύμβαση με το νοσοκομείο έως 31-12-2022; Τι θέλουν να πετύχουν;
Γιατί ασκούνται ''έμμεσα'' πιέσεις στους εργαζόμενους να παραιτηθούν, πριν τη λήξη της σύμβασης, για να πάνε στον εργολάβο;
Η στάση αυτή των εκπροσώπων της εταιρίας αποδεικνύει ότι μαζί με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου έχουν κοινό σχέδιο και κοινά επιχειρήματα.
Αλήθεια, ο Διοικητής δεν ήταν αυτός που δεν ήθελε την παρουσία του συλλόγου σε συζήτηση που κάλεσε με τις καθαρίστριες; Γιατί κανονίζονται μια σειρά από συναντήσεις με εργαζόμενους όπως με τους συμβασιούχους νοσηλευτές, με τους εργαζόμενους στη φύλαξη κ.α., χωρίς τους νόμιμους εκλεγμένους δημοκρατικά εκπροσώπους τους;”

Στηρίζουμε τον αγώνα που κάνουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι και ο Σύλλογος των Εργαζομένων του ΓΝΧ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages