Πολυαρχιερατική πανήγυρις του Οσίου Ιακώβου (Τσαλίκη) του εν Ευβοία στο Μοναστήρι που ασκήτευσε - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Πολυαρχιερατική πανήγυρις του Οσίου Ιακώβου (Τσαλίκη) του εν Ευβοία στο Μοναστήρι που ασκήτευσε

Φωτογραφίες:  Χρήστος Βασιλείου - Λάρισα

Με αισθήματα χαράς και ιεράς συγκινήσεως πραγματοποιήθηκε, το διήμερο 21 και 22 Νοεμβρίου 2022 στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος στις Ροβιές της Βορείου Ευβοίας, ο εορτασμός της ιεράς μνήμης του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Ιακώβου (Τσαλίκη) του νέου Ασκητού, ο οποίος διετέλεσε Κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και συγκεκριμένα Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυΐδ και αγάπησε πολύ το Θεό, αγωνιζόμενος το μαρτύριο της συνειδήσεως σε ολόκληρη την επίγεια ζωή του, αναπαύοντας πολλούς ανθρώπους ποικιλοτρόπως, πάλαι τε, όντας εν ζωή, και επ’ εσχάτων, διά των πρεσβειών του προς Κύριον και των θαυμάτων του.
Το απόγευμα της παραμονής, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε στην Ι. Μονή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο-Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στο «άμεμπτον του κατ’ εικόνα Θεού» το οποίο διατήρησε ο Όσιος Ιάκωβος κατά το πρότυπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και κάλεσε τους πιστούς να αγωνισθούν, ώστε να διατηρήσουν αλώβητο αυτό το δώρο του Θεού στις δικές τους υπάρξεις.

Στην συνέχεια οι άγιοι αρχιερείς  συνέψαλλαν με τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής, Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδη, την Ι. Παράκληση προς τιμήν του Οσίου Ιακώβου και προεξήρχαν, Κλήρου και Λαού, στην ακολουθήσασα ιερά λιτανεία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ιερές Ακολουθίες και το κήρυγμα του Θεοφιλεστάτου, επιλέγοντας τον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=Y3p8G0FLkNk
  
Κατά τη διάρκεια της νύκτας ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία από τους αδελφούς και πατέρες της Ι. Μονής και άλλους Κληρικούς στο Ι. Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, το οποίο ευρίσκεται στον εξωτερικό περίβολο της Ι. Μονής.

Κατά την κυριώνυμη ημέρα της πανηγύρεως, Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ προεξήρχε στο τελεσθέν Αρχιερατικό Συλλείτουργο, με την συμμετοχή Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως αλλά και παρεπιδήμων και κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στην οδό αγιασμού, που σημαίνεται και μέσα από σφάλματα που οι άγιοι διορθώνουν με την μετάνοια και την ταπείνωση και στην μετοχή στη χαρά του Κυρίου, που οι άγιοι οδηγούνται μέσα από τις πρόσκαιρες θλίψεις.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ιερά ακολουθία του Όρθρου και την Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία, επιλέγοντας τον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=cRZkKD0sJPg

Όλοι οι προσελθόντες και εκκλησιασθέντες προσκυνητές, μαζί με την ζωντανή παρουσία και χάρη των Αγίων Δαυΐδ και Ιακώβου, απήλαυσαν την ζεστή και αρχοντική φιλοξενία των σημερινών διαδόχων τους, των πατέρων της Ι. Μονής.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages