Όχι στην ιδιωτικοποίηση της δημοσίας υγείας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της δημοσίας υγείας

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 1-12: ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

 Το νομοσχέδιο ταφόπλακα στο δημόσιο σύστημα υγείας ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η Αριστερή Παρέμβαση Στερεάς στηρίζει  τον αγώνα των υγειονομικών και τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει ενάντια στο νομοσχέδιο ταφόπλακα για το δημόσιο σύστημα υγείας που η κυβέρνηση της ΝΔ καταθέτει στη  Βουλή , τη Δευτέρα 28/11 με στόχο να ψηφιστεί μέσα σε μία εβδομάδα. 
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ και  την είσοδο ιδιωτών γιατρών με συμβάσεις μερικής απασχόλησης. Δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό επάγγελμα, να έχουν δικαίωμα συνεργασίας με ιδιωτικές κλινικές ταυτόχρονα με το έργο τους στο δημόσιο νοσοκομείο και ανοίγει επιπλέον διάπλατα την πόρτα του δημόσιου νοσοκομείου και Κέντρου Υγείας στους ιδιώτες γιατρούς για μερική απασχόληση.  Κλείνει την πόρτα του νοσοκομείου στο λαό και θεσμοθετεί και επίσημα την υγεία που θα είναι προσβάσιμη ανάλογα με την τσέπη του κάθε ασθενή. 
Αν ψηφιστεί, τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε δομές δημόσιες μόνο κατ’ όνομα, καθώς στην πράξη η πλειοψηφία των νοσοκομείων, κυρίως στην περιφέρεια, θα  διεκπεραιώνουν τα επείγοντα περιστατικά και θα παρέχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Οι ασθενείς θα πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν υψηλής ποιότητας νοσηλεία και θεραπεία. Το μέτρο έρχεται να «κουμπώσει» με την προηγούμενη ρύθμιση για τα απογευματινά χειρουργεία, ώστε να ωθήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του συστήματος. Όποιος έχει να πληρώσει χειρουργείται άμεσα. Κριτήριο δεν είναι πλέον η βαρύτητα της νόσου, αλλά το γεμάτο πορτοφόλι.  
Σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη του δημοσίου συστήματος από εξοπλισμό και υποδομές, θα οδηγήσει τους ταλαιπωρημένους άρρωστους που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων ή πανάκριβων θεραπειών, πελατεία στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας.
Η  λογική και αυτού του σχεδίου νόμου συμβαδίζει απόλυτα με την ενίσχυση της κερδοφορίας των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία και την περαιτέρω συρρίκνωση – υποβάθμιση της υγείας του λαού. Σαρώνει ότι έχει απομείνει  στη δωρεάν υγεία από όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις και μνημονιακά μέτρα όλα τα προηγούμενα χρόνια, που απαξίωσαν το δημόσιο σύστημα υγείας ενισχύοντας την ιδιωτικοποίησης του.
Έχει ήδη προηγηθεί η συστηματική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας με την υποστελέχωση, την άρνηση μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, τις στρατιές των συμβασιούχων, την επί σειρά πολλών ετών υποχρηματοδότηση, την ιδιωτικοποίηση της οικονομικής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων μέσω των ΣΔΙΤ, όπου είδαμε να ιδρύονται δημόσια νοσοκομεία ως ΝΠΙΔ (π.χ. νοσοκομείο Σαντορίνης). Το έδαφος έχει στρωθεί από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έρχεται τώρα η χαριστική βολή. Είναι συνέχεια της ιδιωτικοποίησης /εμπορευματοποίησης όλων των δημόσιων κοινωνικών αναγκών (παιδεία, ενέργεια, νερό κλπ)

Η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο σε μια περίοδο που :
-η πανδημία ανέδειξε την αξία του δημόσιου συστήματος υγείας στη μάχη για την υγεία του λαού την ώρα που η ιδιωτική υγεία απείχε από αυτή τη μάχη και κυνηγούσε μόνο την αύξηση των κερδών της.
-η ακρίβεια και η μαζική φτωχοποίηση του λαού επιβάλει ακόμα περισσότερο την κάλυψη των βασικών αναγκών του με πρώτο αυτό της Υγείας να είναι δημόσιο και δωρεάν.
Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με χρηματοδότηση, μόνιμες προσλήψεις και ενίσχυση των δομών του για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, προχωράει στην πλήρη διάλυση του και την ιδιωτικοποίηση του και στη μεταφορά του κόστους για την υγεία στις τσέπες του λαού.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

  Ως Αριστερή Παρέμβαση Στερεάς καλούμε όλες και όλους να δώσουμε τη μάχη για τη δημόσια υγεία στο πλευρό των αγωνιζόμενων υγειονομικών και τις κινητοποιήσεις των σωματείων τους(ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ) για να μη περάσει το νομοσχέδιο του αίσχους.
- Δευτέρα 28/11, 24ωρη πανυγειονομική απεργία με συγκέντρωση στη Βουλή στις 12.30 μμ 
-Τρίτη 29/11 παναττική 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12.30 μ.μ.
Απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τόπους και στην υπόλοιπη χώρα. 
-  Πέμπτη 1/12, ημέρα κατάθεσης στην ολομέλεια, 24ωρη πανελλαδική απεργία και παλλαϊκό συλλαλητήριο  στο Σύνταγμα. 

Απαιτούμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, να μην κατατεθεί στη Βουλή.
Διεκδικούμε: 
Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας 
Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση κάθε    επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση συμβασιούχων.
Λεφτά για τη δημόσια υγεία όχι για τον πόλεμο και την αστυνομοκρατία.
Να γυρίσουν ΤΩΡΑ στις θέσεις εργασίας τους οι υγειονομικοί σε αναστολή.

Η υγεία, η εκπαίδευση, η έρευνα, η ενέργεια, να είναι αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν αγαθά, ενάντια στους νόμους της αγοράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages