Θ. Ζεμπίλης: Έως 4 μήνες για τις μελέτες και 12 μήνες για τα έργα στις οδογέφυρες Φύλλων, Αφρατίου και Βασιλικού - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Θ. Ζεμπίλης: Έως 4 μήνες για τις μελέτες και 12 μήνες για τα έργα στις οδογέφυρες Φύλλων, Αφρατίου και Βασιλικού

Όπως ενημέρωσε ο Βουλευτής Εύβοιας κ. Θανάσης Ζεμπίλης η σύμβαση για το έργο της αποκατάστασης των τριών γεφυρών σε Φύλλα, Αφράτι και Βασιλικό, που υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδα «Θάλεια») που έπληξαν την περιοχή στις 8 και 9 Αυγούστου του 2020, υπογράφηκε την Παρασκευή 18-11-2022. 
Ωστόσο, επειδή τίθενται ερωτήματα για το χρόνο εκτέλεσης των εργασιών πρέπει να διευκρινιστεί ότι το συγκεκριμένο έργο θα εκτελεστεί με το σύστημα μελέτη – κατασκευή. Δηλαδή, μέχρι σήμερα έχουν εκπονηθεί προσωρινές ή προκαταρκτικές μελέτες και αποτελεί συμβατική υποχρέωση του αναδόχου (ΙΝΤΕΡΚΑΤ ΑΕ) να προχωρήσει στην εκπόνηση των οριστικών μελετών, αντικείμενο των οποίων είναι : 
1) οι στατικές μελέτες οριστικής επεξεργασίας τεχνικών 
2) η οριστική μελέτη Οδοποιίας
3) οι οριστικές μελέτες τριών ισόπεδων κόμβων 
4) η οριστική μελέτη οδοφωτισμού 
5) η οριστική γεωτεχνική μελέτη επιχωμάτων των γεφυρών 
6) η οριστική στατική μελέτη της γέφυρας των Φύλλων και 
7) η οριστική στατική μελέτης της γέφυρας του Αφρατίου. 
Μετά την εκπόνηση τους, οι ανωτέρω μελέτες θα εγκριθούν από την επιβλέπουσα υπηρεσία. Ο προβλεπόμενος χρόνος για το στάδιο αυτό είναι έως τέσσερις μήνες. 
Ακολούθως, θα ξεκινήσουν τα κυρίως έργα ανακατασκευής των γεφυρών. 
Ωστόσο, κατά το μεσοδιάστημα θα στηθούν τα πρώτα εργοτάξια και θα ξεκινήσουν προκαταρκτικές και δευτερεύουσες εργασίες. 
Η εκτέλεση των έργων αναμένεται να διαρκέσει έως 12 μήνες. 
Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι ο συνολικός συμβατικός χρόνος είναι οι 9 μήνες. Ωστόσο, με τις νόμιμες παρατάσεις ο πραγματικός χρόνος αναμένεται να φτάσει τους 16 (4+12) μήνες, χρονικό διάστημα που προβλέπει η περιβαλλοντική απαλλαγή. 
Οι ανωτέρω διευκρινίσεις κρίνονται απαραίτητες, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προσδοκίες, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ιδιαίτερα δε, για την ανακατασκευή της γέφυρας των Φύλλων που είναι και το μεγαλύτερο έργο.
 
Ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, από την πρώτη στιγμή, έχοντας θέσει ως βασική προτεραιότητα την αποκατάσταση των ζημιών, παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης του έργου, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα της κυκλοφορίας στη ΔΕ Ληλαντίου. Ειδικότερα, ο Θανάσης Ζεμπίλης τον Οκτώβριο του 2020 πραγματοποίησε συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή. 
Ακολούθως, στις 18 Φεβρουαρίου 2021 κατέθεσε την με αρ.πρωτ.: 4329/18-02-2021 Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή για την επίσπευση της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου επισκευής/ανακατασκευής των γεφυρών Βασιλικού, Αφρατίου και Φύλλων. Στη συνέχεια, στις 11 Ιανουαρίου 2022, ο Θανάσης Ζεμπίλης απέστειλε Επιστολή προς την Γενική Γραμματέα Υποδομών κα Μαρία – Έλλη Γεραρδή προκειμένου να μην δοθεί άλλη παράταση στο μελετητή, ενώ στις 12 Μάϊου 2022 πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη και όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται σε τακτική επαφή με στελέχη της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Υποδομών  του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages