Η Πανήγυρις του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η Πανήγυρις του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συμμετοχή Ιερού Κλήρου και πιστού Λαού του Θεού πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, η ιστορική καθέδρα του Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.
Την παραμονή της πανηγύρεως το απόγευμα, Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή  Κληρικών της Αρχιερατικής Περιφερείας Χαλκίδος, του Περιφερειάρχου Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανού, της Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Έλενας Βάκα, του Βουλευτού Ευβοίας κ. Αθανασίου Ζεμπίλη, εκπροσώπων αξιωματικών της Σχολής Πεζικού, του τ. Βουλευτού και μεγάλου Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως κ. Αγγέλου Πνευματικού Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων κ.ά.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Νικηφόρος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Δημητρίου επισημαίνοντας σημεία επαφής με τη ζωή των σημερινών χριστιανών.

Την κυριώνυμη ημέρα του Αγίου Δημητρίου, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 το πρωί, ετελέσθη στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ο Όρθρος, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Νικηφόρος, ενώ στην συνέχεια προεξήρχε κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο-Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και τη συμμετοχή Κληρικών και πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε τους δύο αρχιερείς και αφού τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τονίζοντας τον  σύνδεσμο καταγωγής και αγάπης που έχουν με την Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος, προσκάλεσε στη διακονία του ιερού άμβωνος τον Πανιερώτατο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αγαθάγγελος στο κήρυγμά του εγκωμίασε τον μεγαλομάρτυρα Μυροβλύτη κατά το πρότυπο των παλαιών εκκλησιαστικών ρητόρων.
Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος άγιος Γόρτυνος ευχαρίστησε τους δύο Αρχιερείς για την έκφραση αγάπης προς το πρόσωπό του και επιπλέον τον Πανιερώτατο κ. Αγαθάγγελο για την ευγενική παραχώρηση της πρωτοκαθεδρίας στη Θεία Λειτουργία.  Ευχήθηκε εόρτια προς όλους, ειδικά προς τις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες και παρεκάλεσε όλους να προσεύχονται για την άνωθεν ενίσχυσή του στη νέα του διακονία.

Στις Ιερές Ακολουθίες, οι οποίες μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97, 7fm).

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages