Επιτυχημένη Μουσικοθεατρική Παράσταση για την Μικρασιατική Καταστροφή στη Χαλκίδα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Επιτυχημένη Μουσικοθεατρική Παράσταση για την Μικρασιατική Καταστροφή στη Χαλκίδα

Φωτογραφίες: Χρήστος Κουτσαύτης

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο «Παπαδημητρίου» Χαλκίδος πραγματοποιήθηκε η μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Η Μελωδία μιας τραγωδίας» και θέμα την Μικρασιατική Καταστροφή, από την Μικτή Νεανική Χορωδία «Παλμός», με την διεύθυνση του κ. Σωτηρίου Κουτσούρη, σε συνεργασία της Ορχήστρας της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής «Γέφυρες» Χαλκίδος, στα πλαίσια των φετινών «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ», που πραγματοποιεί για τριακοστή συνεχόμενη χρονιά, ο Μητροπολιτικός Ι. Ναός Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος.
Στην παράσταση παρευρέθηκαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Νικηφόρος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, η Αντιδήμαρχος κ. Τασούλα Ψυχογιού, αρκετά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της Πόλης μας και πολλοί τιμητές της Μικρασιατικής μνήμης.

Το γενικό περιεχόμενο της παράστασης ήταν τα 100 χρόνια μνήμης, που πέρα από τη θλίψη που προκαλούν μπροστά σε φωτογραφίες της εποχής και αναμνήσεις της μεγάλης για τον ελληνισμό συμφοράς, είναι και μία ευκαιρία για να επανεκτιμήσουμε το παρελθόν, να επαναξιολογήσουμε όλα όσα οδήγησαν στο οδυνηρό αποτέλεσμα, αλλά και να στοχαστούμε, ο καθένας ατομικά, την ευθύνη του με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, κλείνοντας την εκδήλωση συνεχάρη εγκάρδια τον Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού, Αρχιμ. Αιμιλιάνο Χρήστου και τους συνεργάτες του για τον προγραμματισμό της εκδήλωσης και την συμπερίληψή της μέσα στις άλλες εκδηλώσεις των «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ», όπως επίσης και τους παράγοντες οι οποίοι συνετέλεσαν καθοριστικά για την πραγματοποίηση της: την Νεανική Μικτή Χορωδία «Παλμός», τον χοράρχη κ. Σωτήρη Κουτσούρη και όλα τα μέλη της, την Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής της Σχολής «Γέφυρες» και τους υπεύθυνους της κ. Ανδρέα Σκάνδαλο και κ. Λευτέρη Πνευματικό, καθώς και όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Τόνισε ότι η εκδήλωση αυτή απετέλεσε μία γέφυρα με την ιστορία των Μικρασιατών, την οποία ιστορία παρουσίασε με παλμό τόσο η χορωδία όσο και η ορχήστρα και προσέθεσε ότι μπορεί να γίνει, λόγω των νοημάτων της, γέφυρα όλων μας προς το μέλλον, το οποίο οφείλουμε να βλέπουμε με παλμό και αισιοδοξία αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος και αγωνιζόμενοι να παραμένουμε πιστοί στην παράδοση και την Πίστη μας.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages