Το Σκάνδαλο, η Απόφαση, και η Χαμένη Τιμή της Δικαιοσύνης - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Το Σκάνδαλο, η Απόφαση, και η Χαμένη Τιμή της Δικαιοσύνης

Φαίνεται τελικά πως σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις μόνο στην Ελλάδα έχουμε αδιάφθορους πολιτικούς και αξιωματούχους ακόμη και για υποθέσεις παγκοσμίων σκανδάλων! (Άλλωστε ό,τι μαθαίνουμε από έξω το μαθαίνουμε. Αλλιώς ούτε που θα παίρναμε είδηση. Siemens, Novartis και πάει λέγοντας...) Διαφορετικά πώς να εξηγηθεί η χθεσινή απόφαση που απαλλάσσει τους κατηγορουμένους για τα «μαύρα ταμεία της Siemens»; Τι κι αν ομολόγησε η ίδια η εταιρία και έδωσε (τις όποιες) αποζημιώσεις...τι κι αν υπουργός καταδικάστηκε, τι κι αν ο πάλαι ποτέ παντοδύναμος κ. Τσουκάτος ομολόγησε για το ένα εκατομμύριο μάρκα, τι κι αν πρωτόδικα είχαν καταδίκες 250 χρόνια...Από χθες δεν υπάρχει ένοχος! 
Η μέθοδος δοκιμασμένη, αφού μια υπόθεση κάνει δυο δεκαετίες να τελεσιδικήσει, πολλοί στο μεταξύ πέθαναν, για άλλους το αδίκημα παραγράφηκε και για όσους έμειναν υπάρχει μια ξεθυμασμένη υπόθεση στα ψιλά των εφημερίδων...Ο κ. Χριστοφοράκος μπορεί επιτέλους να επιστρέψει στο εξοχικό του στην Τήνο και να ανταμώσει με το γείτονα του κ. Μητσοτάκη. Άλλωστε επί της αδερφής του στο υπ. εξωτερικών απέδρασε επί πρωθυπουργίας του επιστρέφει αθώα περιστερά. 
Έτσι όμως τραυματίζεται σοβαρά το όποιο κύρος έχει απομείνει στη δικαιοσύνη. Αυτή που πρέπει να είναι το τελευταίο καταφύγιο του αδυνάτου σ ένα κράτος δικαίου. Με εξοργιστικές αποφάσεις όμως σαν κι αυτή θυμήθηκα αυτό που κάποτε διάβασα σ έναν τοίχο: « Η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια, δαγκώνει μόνο τους ξυπόλυτους».

Συμεών Κεδίκογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages