- Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συναντήσεις και επαφές με κυβερνητικά στελέχη πραγματοποίησε ο Θανάσης Ζεμπίλης, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, όπου και συζήτησε τις αναπτυξιακές προοπτικές της Εύβοιας.  

Ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρθηκε ακόμη στην υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής που έχουν σχεδιαστεί για την Εύβοια, την επιτάχυνση των διαδικασιών για τα έργα που έχουν δημοπρατηθεί, την στήριξη των δύο πυρόπληκτων δήμων της Β. Εύβοιας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Ο Θανάσης Ζεμπίλης δήλωσε ικανοποιημένος από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανακοίνωσε 21 μέτρα στήριξης ύψους 5,5 δις. ευρώ. 
Οι 21 κυβερνητικές πρωτοβουλίες, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, αφορούν 8 μέτρα στήριξης άμεσης εφαρμογής μέχρι το τέλος του 2022, 12 μεγάλες αλλαγές που ενεργοποιούνται από τις αρχές του 2023 και ένα σχέδιο 6 σημείων για το πρόβλημα της στέγης κυρίως των νέων, το οποίο αρχίζει να υλοποιείται άμεσα.

Ενδεικτικά, ξεχωρίζουν η επιταγή ακρίβειας που θα διαμοιραστεί τον Δεκέμβριο σε 2,3 εκατομμύρια ευάλωτους συμπολίτες μας και θα έχει ύψος 250 ευρώ, καθώς και η διεύρυνση των κριτηρίων και του ποσού του επιδόματος θέρμανσης, που αφορά 1,3 εκατ. νοικοκυριά. Περαιτέρω, αυξάνεται το φοιτητικό επίδομα στέγασης από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε αύξηση των συντάξεων μεγαλύτερη του 6% για το 2023, αύξηση του μισθού των γιατρών του ΕΣΥ κατά 10% και δεύτερη συνεχόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού την 1η Μαΐου 2023. Είναι, επίσης, σημαντικό ότι καταργείται για πάντα και για όλους (δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους) η Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης. 

Ο Θανάσης Ζεμπίλης δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, ενώ δήλωσε ότι «πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο στήριξης που ανακοινώνεται μετά από 12 δύσκολα χρόνια κρίσης. Αφήνουμε πίσω την κακή περίοδο των μνημονίων και προχωράμε μπροστά με όραμα, σχέδιο και αυτοπεποίθηση. Η Ελληνική οικονομία, παρά την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, ακμάζει και αυτή η ανάπτυξη μας επιτρέπει να θεσπίζουμε μέτρα στήριξης και κοινωνικής δικαιοσύνης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages