Πραγματοποιήθηκε το 10ο Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Νέο Προκόπι Ευβοίας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Πραγματοποιήθηκε το 10ο Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Νέο Προκόπι Ευβοίας

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, μετέβη στο Ν. Προκόπι, όπου πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού, στα πλαίσια του εορτασμού μνήμης εκατό ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Κύριος διοργανωτής του φεστιβάλ ήταν η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, αφού από τον περασμένο Απρίλιο, με έδρα το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Ν. Προκόπι και σε συνεργασία με τη Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής "Γέφυρες" πραγματοποιεί κοινές εκπαιδευτικές δράσεις με επίκεντρο την Μικρασιατική Πολιτιστική Παράδοση.
Μαζί με την ορχήστρα-Χορωδία του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού εκτέλεσαν παραδοσιακά τραγούδια και χορούς η ορχήστρα της Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής "Γέφυρες", η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαντουδίου "ο Μάκιστος" και το Χορευτικό Συγκρότημα της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ν. Προκοπίου.

Την επομένη, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στον Προσκυνηματικό Ι. Ν. Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, επί τη συνάξει της Υπεραγίας Θεοτόκου «Μυρτιδιωτίσσης» και τη μνήμη της αγίας μεγαλομάρτυρος Θέκλης.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages