Ειρήνη του Αριστοφάνη σε διασκευή για παιδιά και εφήβους από την οµάδα The Young Quill - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ειρήνη του Αριστοφάνη σε διασκευή για παιδιά και εφήβους από την οµάδα The Young Quill

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 
 ΕΙΡΗΝΗ 
 Μία παράσταση για παιδιά και εφήβους

Η Ειρήνη του Αριστοφάνη, ένα από τα πιο αντιπολεµικά έργα όλων των εποχών που το καθιστά σήµερα πιο επίκαιρο από ποτέ, έρχεται στο Bio – Mechanical Festival στην Χαλκίδα, στις 28 Ιουλίου, σε διασκευή για παιδιά και εφήβους από την οµάδα The Young Quill.

Η Ειρήνη είναι ένα έργο που αποτελεί ύµνο στην οµόνοια, την αγάπη και τον αλτρουισµό.  Παρουσιάζεται σαν ένα σύγχρονο παραµύθι, απόλυτα συνδεδεµένο µε το σήµερα των παιδιών και των εφήβων, τα social media, τα videogames, την kpop κ.α. που περιθωριοποιεί τη βία, την επιθετικότητα και το µίσος. 
Βρισκόµαστε στην εποχή του κορονοϊού, των δεκάδων εµπόλεµων ζωνών, της οικονοµικής εξαθλίωσης και του ηµι-διαλυµένου εκπαιδευτικού συστήµατος µετά από δύο χρόνια πανδηµίας. Ο Τρυγαίος αποφασίζει να καβαλήσει ένα σκαθάρι και να ταξιδέψει ως τον Όλυµπο για να συναντήσει του θεούς και να ζητήσει τη βοήθεια τους για τα οικονοµικά του προβλήµατα. Φτάνοντας εκεί, µε θλίψη διαπιστώνει ότι ο µοναδικός που έχει αποµείνει από τους θεούς είναι ο Ερµής. Οι υπόλοιποι θεοί έχουν εγκαταλείψει τον Όλυµπο επειδή έχουν θυµώσει µε τους ανθρώπους. Η θέση του ∆ία έχει πλέον παραχωρηθεί στον κύριο Πόλεµο, ο οποίος έχει ήδη καταφέρει να φυλακίσει την Ειρήνη. Μοναδικό µέληµα του κυρίου Πολέµου είναι να κάνει τους ανθρώπους να δυστυχούν. 
Ο Τρυγαίος επιστρέφει στη γη και αναζητά συµµάχους, προκειµένου να συµπράξουν µαζί του για να απελευθερώσουν την Ειρήνη αφού πρώτα ζητήσουνε τη βοήθεια της ∆ικαιοσύνης. Παρά τις πολλές και αλλεπάλληλες δυσκολίες που συναντούν, η απελευθέρωση της Ειρήνης στέφεται µε επιτυχία.  Όµως, οι περιπέτειες των ηρώων συνεχίζονται, καθώς καλούνται να διαχειριστούν τη νέα τάξη πραγµάτων από την οποία, αν και οι περισσότεροι επωφελούνται, υπάρχουν κάποιοι που διαφωνούν και ζηµιώνονται.
Ο Αριστοφάνης, µέσα από τα έργα του καυτηριάζει, σατιρίζει και σχολιάζει την επικαιρότητα της εποχής του, πάντα µε στόχο την εξυγίανση του πολιτικού συστήµατος και τη βελτίωση του κοινωνικού συνόλου. Η διασκευή και η µεταφορά της «Ειρήνης» έχει γίνει µε γνώµονα τα πεδία ενδιαφερόντων των παιδιών και των εφήβων. Το έργο πλαισιώνεται από σύγχρονες αναφορές που προβληµατίζουν τα παιδιά του σήµερα, όπως τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης, η υγεία, η τεχνολογία, η εκπαίδευση, ο κοινωνικός αποκλεισµός και άλλα. Το φιλειρηνικό µήνυµα αγάπης και οµόνοιας που εκπέµπει το έργο µεταδίδεται µέσα από σύγχρονα στοιχεία και παραδείγµατα µε τα οποία τα παιδιά µπορούν να ταυτιστούν. 

Συγγραφέας: Αριστοφάνης 
Μεταφορά και ∆ιασκευή: Oµάδα The Young Quill 

Σκηνοθεσία: Αικατερίνη Παπαγεωργίου 
Σκηνικά και Κουστούµια: Έλλη Εµπεδοκλή 
Σύνθεση Μουσικής: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος 
Χορογραφίες: Χρυσηίς Λιατζιβίρη 
Μουσική ∆ιδασκαλία: Χριστίνα Κωστέα 
Φωτισµοί: Κωστής Μουσικός
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έφη Λεωνίδα

Παίζουν (αλφαβητικά): Νίκος Γιαλελής, Κώστας Κουτρούλης, Χριστίνα Κωστέα, Τάσος Λέκκας, Φάνης Μιλλεούνης, Γιώργος Πατεράκης 

Θέατρο
The Young Quill
Χώρος: Θέατρο Αυλιδείας Αρτέµιδος 
Είσοδος: ολόκληρο 12€, µειωµένο 8€
Ώρα έναρξης: 21.15




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages