Σπύρος Πνευματικός: «Δεν θα εγκαταλείψουμε τη Βόρεια Εύβοια» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σπύρος Πνευματικός: «Δεν θα εγκαταλείψουμε τη Βόρεια Εύβοια»

Κοντά στους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας βρέθηκε ξανά ο Σπύρος Πνευματικός βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό  Επικρατείας κ.  Γιώργο Γεραπετρίτη. 
Η επίσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, εντάσσεται στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιούν στελέχη της  Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη τη χώρα, επιδιώκοντας την προβολή του μέχρι σήμερα κυβερνητικού έργου, αλλά κυρίως την καταγραφή των προβλημάτων, των αστοχιών και των ελλείψεων τις που παρατηρούνται με στόχο την αντιμετώπισή τους, για να μπορέσουν να υλοποιήσουν το σχέδιο αναζωογόνησης της τοπικής οικονομίας και της κοινωνίας.
Πρώτη στάση  της περιοδείας ήταν τα Λ. Αιδηψού όπου επισκέφθηκαν το Λιμεναρχείο και ακολούθησαν διαδοχικές επαφές με τα μέλη της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ιστιαίας-Αιδηψού, με τους  κτηνοτρόφους στις Ροβιές,  τους ρητινοκαλλιεργητές, ενώ συμμετείχαν και σε σύσκεψη με εκπροσώπους τουριστικών  και εμπορικών Φορέων  στη Λίμνη, οι οποίοι έθεσαν  τα αιτήματά τους
Πιο συγκεκριμένα, στη Βόρεια Εύβοια έγινε ενημέρωση για την πορεία των έργων από τους Δημάρχους Ιστιαίας-Αιδηψού , Γιάννη Κοντζιά και Μαντουδίου-Λίμνης – Αγίας Άννας,  Γιώργου Τσαπουρνιώτη, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη να ολοκληρωθούν βασικά έργα υποδομών, που είναι σημαντικά για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, όπου της συνεδρίασης της διευρυμένης Νομαρχιακής Συνέλευσης, που έγινε παρουσία της Δημάρχου Χαλκιδέων, Έλενας Βάκα, του Δημάρχου Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργου Ψαθά, του Δημάρχου Ερέτριας, Ιωάννη Δημητρόπουλου και του Δημάρχου Κύμης –Αλιβερίου, Θανάση Μπουραντά, προηγήθηκε συνάντηση με Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό.
Αυτό στο οποίο όλοι συμφώνησαν ήταν ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς με στόχο την υλοποίηση ενός νέου στρατηγικού σχεδίου που θα επιτρέψει να προχωρήσουν σταδιακά σ’ ένα διαφορετικό πλαίσιο ανάπτυξης για την Εύβοια, με την αναβάθμιση όλων των υποδομών, που να δημιουργεί ταυτόχρονα συνθήκες κοινωνικής συνοχής για όλους, κάτι που αποτελεί και κρίσιμη προτεραιότητα για τη Κυβέρνηση.

Σύμφωνα και με τη δέσμευση του Υπουργού μετά την καταγραφή όλων των αιτημάτων και την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στις καμένες περιοχές και στα έργα που είναι σε εξέλιξη, αναμένεται να προγραμματιστεί και νέα επίσκεψη, προκειμένου να ανακοινωθούν συγκεκριμένες λύσεις, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά, ότι δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί η Βόρεια Εύβοια. Η πρόθεση αυτή, άλλωστε, αποδεικνύεται και από το γεγονός, ότι σε τακτική βάση στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιείται σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για την παρακολούθηση της πορείας όλων των έργων, καταδεικνύοντας έτσι το πραγματικό ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για όσα συμβαίνουν στην Εύβοια και  την προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε να λυθούν χρόνια αιτήματα, που αφορούν βασικές υποδομές και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας. 
Ζητούμενο, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, είναι να βγει η Εύβοια από την τραγική καταστροφή αναγεννημένη και ακόμα καλύτερη. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages