Στο Ιερό Εξωκκλήσιο Αγίων Αναργύρων Αργυρονησίου Είκοσι Χρόνια Μετά - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Στο Ιερό Εξωκκλήσιο Αγίων Αναργύρων Αργυρονησίου Είκοσι Χρόνια Μετά

Φωτογραφίες: Σωτήριος Τοροσιάν

Μια ξεχωριστή ημέρα, για την Ενορία των Ωρεών Β. Ευβοίας, ήταν η χθεσινή Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, αφού, με τις φροντίδες του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου υπό τον φιλότιμο και δραστήριο Εφημέριο, Οικον. Ιωάννη Σούρα, την ευγενική μεσολάβηση του κ. Γεωργίου Γεωργίου και την θετική και φιλόξενη διάθεση των ιδιοκτητών του νησιού, ξανακτύπησε η καμπάνα και τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο Ιερό Εξωκκλήσιο Αγίων Αναργύρος Αργυρονήσου, το οποίο είναι και το παλαιότερο κτίσμα του νησιού (25 Μαΐου 1898), όπως επιμελώς έπραττε, αναλαμβάνοντας την ποιμαντική ευθύνη του νησιού από τους προκατόχους του Εφημερίους Ωρεών, ο μακαριστός Οικονόμος π. Κωνσταντίνος Χρήστου (+7.1.2021), αλλά εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που επικρατούσαν στο νησί, είχε παύσει για μία εικοσαετία.
Συγκεκριμένα, το πρωΐ της Δευτέρας, αναχώρησαν με ταχύπλοα σκάφη σαράντα ευβοείς χριστιανοί, κυρίως μέλη της Ενορίας των Ωρεών όπου υπάγεται εκκλησιαστικώς η Αργυρόνησος και καταπλέοντας εκεί, ανηφόρησαν πεζή για το ήδη προευπρεπισμένο Ι. Ναΐδριο.

Συλλειτουργοί με το π. Ιωάννη και συμμέτοχοι στη χαρά της Ενορίας Ωρεών υπήρξαν ο εξ Ιστιαίας καταγόμενος Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-Ιεροκήρυκας και ο Πρεσβ. Πέτρος Βλάχος-Εφημέριος της Ενορίας Νέας Λαμψάκου, ενώ οι περισσότεροι των εκκλησιασθέντων μετείχαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Πριν την απόλυση, ο π. Ιωάννης προσέφερε ως δώρο στον κ. Γεώργιο Γεωργίου μια Καινή Διαθήκη, εις ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για την συμβολή του στην προσπάθεια να ξανασημάνει η καμπάνα και να τελεσθεί η Θεία Λειτουργία στο Ι. Εξωκκλήσιο. Επίσης, ευχαρίστησε όλους τους εκκλησιασθέντες πιστούς για την ένθερμη συμμετοχή τους και την εκπλήρωση της κοινής επιθυμίας τους να λειτουργηθεί το ακρότατος και πανέμορφο αυτό σημείο της Ενορίας τους.

Αμέσως μετά παρετέθη πρωϊνό κέρασμα και κατόπιν όλοι αναχώρησαν για το λιμάνι τον Ωρεών δοξάζοντας τον Θεό για την απόλαυση της ευλογίας αυτής.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages