Εκπροσώπηση της ΚΕΕΕ στην Κοινοβουλευτική Ειδική Μόνιμη Επιτροπή των Περιφερειών - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εκπροσώπηση της ΚΕΕΕ στην Κοινοβουλευτική Ειδική Μόνιμη Επιτροπή των Περιφερειών

Εκπροσώπηση της ΚΕΕΕ στην Κοινοβουλευτική Ειδική Μόνιμη Επιτροπή των Περιφερειών με θέμα: «Οι περιφέρειες ως πόλοι ανάπτυξης στο νέο επενδυτικό περιβάλλον»

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της  Περιφερειών, με θέμα ημερήσιας διάταξης : «Οι περιφέρειες ως πόλοι ανάπτυξης στο νέο επενδυτικό περιβάλλον» εκπροσώπησε την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ο κ. Γιάννης Βουτσινάς. 
Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και μέλος της Δ.Ε. της Κ.Ε.Ε.Ε.,  οικονομικός επόπτης της Κ.Ε.Ε.Ε., στην παρέμβασή του τόνισε ότι «η χώρα υποδέχθηκε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία 40 χρόνια. Η διαφορά του τώρα από το πριν είναι ότι σήμερα διαθέτουμε ένα σαφή, ένα ρητό στρατηγικό σχεδιασμό. Γνωρίζουμε πού πηγαίνουμε, με ποιους και πώς. Γι’ αυτό το σημαντικό είναι να εισπράξουμε την υπεραξία της επόμενης επταετίας, την οποία και θα κληροδοτήσουμε στην επόμενη γενιά. Και υπεραξία θα έχουμε μόνον -εάν εκτός της καλής διαχείρισης των πόρων- πετύχουμε να οικοδομήσουμε μια νέα κουλτούρα, η οποία θα εξαφανίζει διαθρωτικές αδυναμίες και ένα νέο τρόπο συμμετοχής στο επιχειρείν». 
Ο κ. Βουτσινάς δήλωσε : «μετά την καθιέρωση του θεσμικού πλαισίου, τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, τις Στρατηγικές Επενδύσεις και το Σχέδιο Ανάκαμψης αλλά και την ολοένα και εκτενέστερη απλούστευση των διαδικασιών της δημόσιας διοίκησης, και πρωτίστως την αναγνώριση του ρόλου της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, είναι φανερό ότι η νέα πραγματικότητα ευνοεί την άρση των ανισοτήτων, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την περιφερειακή ενίσχυση, την πράσινη ανάπτυξη και κυρίως την επιχειρηματικότητα». Υπογράμμισε ακόμα ότι «σε αυτό το πλαίσιο επίσης για την Κ.Ε.Ε.Ε. είναι καλοδεχούμενες οι μεγάλες, σημαντικές επενδύσεις που επιβεβαιώνουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, όπως η προσέλκυση των Microsoft, Pfizer, Cisco,  TeamViewer, ενώ η σημαντικότερη παράμετρος είναι η επανάκαμψη, η ενίσχυση και η βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, του εντόπιου επενδυτικού κεφαλαίου». 
Ο κ. Βουτσινάς υπογραμμίζοντας ότι «όπως με κάθε ευκαιρία τονίζει ο πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε., κ. Γιάννης Μασούτης, ο καθένας και η καθεμιά επιχειρηματίας έχει την ευθύνη να κατανοήσει και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της νέας εποχής, να αδράξει τις ευκαιρίες και να υποστηρίξει το προϊόν ή την υπηρεσία του». Στην παρέμβασή του κατέληξε : «ο βασικός μας ρόλος, ιδιαίτερα σε περιφερειακό επίπεδο, είναι να κτιστεί μια νέα κουλτούρα επιχειρηματικότητας. Είναι, δηλαδή, η ανάγκη να ενστερνιστούν οι Έλληνες επιχειρηματίες και επαγγελματίες το περιβάλλον και το περιεχόμενο των στρατηγικών επιλογών και των νέων εργαλείων επένδυσης και λειτουργίας» ενώ αναλύοντας τη σημασία της συνηγορίας των επιχειρηματιών στην εθνική προσπάθεια τόνισε: «σκέφτομαι την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Κεφαλονιά, και τα Ιόνια Νησιά ως παράδειγμα και την ανάγκη να μεταλαμπαδεύσουμε τους στρατηγικούς στόχους της χώρας στον επαγγελματία του τουρισμού, στον τοπικό αγρότη, στον εστιάτορα, σε κάθε πολίτη ξεχωριστά. Γιατί η εξασφάλιση της χρηματοδότησης κάθε σχεδίου, η γνώση των συμβούλων και χειριστών των χρηματοδοτήσεων δεν αρκούν.  Οι στόχοι, οι έννοιες του βιώσιμου τουρισμού, της ανάπτυξης της αγροτοδιατροφής, της πρόληψης κινδύνων του περιβάλλοντος και του κλίματος, της γαλάζιας οικονομίας, της καινοτομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού θα παραμείνουν οχήματα για μόχλευση πόρων. Αντίθετα εμείς, η χώρα αλλά και όλοι μας, έχουμε ανάγκη όλα τα αναπτυξιακά εργαλεία να έχουν μία νέα ταυτότητα, μία νέα κουλτούρα η οποία θα διασφαλίσει μακροχρόνια οφέλη και ένα ουσιαστικό, δομικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο ρόλος των επιμελητηρίων είναι κεντρικός, και εμείς διαθέσιμοι στην αυτοδιοίκηση και στην κυβέρνηση να τον αναλάβουμε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages