O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στην Ορχήστρα των 100 στον Ομφαλό της Γης - Sourta-Ferta

Post Top Ad

O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στην Ορχήστρα των 100 στον Ομφαλό της Γης

 Παρασκευή 24 Ιουνίου, ώρα 21:15 
Θέατρο Φρύνιχος / Δελφοί 

O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κύριος Φάνης Σπανός, θα παρευρεθεί στο κορυφαίο δρώμενο του τέταρτου Φεστιβάλ Δελφών "Το Λάλον Ύδωρ" με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Βοστώνης στο Θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει το Φεστιβάλ Δελφών από τη γέννησή του το 2018, ως βασικός εταίρος του Δικτύου Δελφών, εδώ και πέντε χρόνια, συμβάλλοντας καθοριστικά στον πολιτισμό της Φωκίδας και γενικότερα της Στερεάς Ελλάδας. Το "Λάλον Ύδωρ" μέσα σε πέντε χρόνια (το 2020 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας) θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της χώρας.
Tο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» θα φιλοξενήσει την Ορχήστρα των 100 στον Ομφαλό της Γης, στους Δελφούς, επισήμως τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Βοστώνης, με τον θρυλικό μαέστρο Benjamin Zander μαζί με τους κορυφαίους σολίστ Zlatomir Fung (τσέλο) και Sofia Fomina (σοπράνο). 

Ένα πολλά υποσχόμενο μουσικό ταξίδι που ξεκινά με την «Εορταστική Εισαγωγή» του Ντμίτρι Σοστακόβιτς δίνοντας  την πρώτη γεύση από μια βραδιά γεμάτη ζωηράδα και νεανικό σφρίγος. Ο χαρούμενος και γρήγορος ρυθμός του έργου, που γράφτηκε με αφορμή την 37η επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης, οδηγεί εύστοχα στις Παραλλαγές Ροκοκό για βιολοντσέλο και ορχήστρα του Τσαϊκόφσκι. Εδώ, τη σκυτάλη παίρνει ο 22χρονος τσελίστας-φαινόμενο Zlatomir Fung, ο μοναδικός Αμερικανός καλλιτέχνης, τα τελευταία σαράντα χρόνια, που απέσπασε το Α΄ Βραβείο στο Διαγωνισμό Τσαϊκόφσκι για τσέλο. Δημιουργία που αποτελεί το ιδανικό έδαφος, ώστε το κοινό να θαυμάσει τις ομολογουμένως σπάνιες δεξιοτεχνικές και εκφραστικές δυνατότητες του σολίστ. Η βραδιά τελειώνει με τη συμβολή μιας ακόμη εμπνευσμένης καλλιτέχνιδας με διεθνή καριέρα. Πρόκειται για τη σοπράνο Sofia Fomina, που αναλαμβάνει την ερμηνεία στο τελευταίο μέρος της Συμφωνίας αρ.4 του Μάλερ. Το έργο, που αποτελεί την πιο δημοφιλή συμφωνία του συνθέτη, έχει βαθύτατα υπαρξιακό περιεχόμενο και δεν παύει να εντυπωσιάζει με τον μελωδικό του πλούτο.

Benjamin Zander: Διαμορφώνοντας τους αυριανούς ηγέτες μέσα από τη μουσική
Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Βοστώνης με το θρυλικό μαέστρο Benjamin Zander
και τους βραβευμένους σολίστ Zlatomir Fung τσέλο & Sofia Fomina σοπράνο

Πρόγραμμα:
Dmitri Shostakovich: Festive Overture op.96
Pyotr Ilyich Tchaikovsky: Rococo Variations op.33
σολίστ: Zlatomir Fung, τσέλο
Gustav Mahler: Symphony no 4 in G major
σολίστ: Sofia Fomina, σοπράνο

Διοργάνωση Δίκτυο Δελφών με εταίρους τους Δήμο Δελφών, Δήμο Δωρίδας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Υποστήριξη Σύλλογος Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Χορηγοί: 
Imerys Βωξίτες, Mytilineos Αλουμίνιο της Ελλάδας, Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιτέργειες και More Energy.

Προπώληση εισιτηρίων: 
https://www.ticketservices.gr/event/boston-youth-symphony-orchestra-delphi-2022/
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ Τιμές: 10€, 8€ (μειωμένο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages