Όχι στην Περικύκλωση των Χωστιών -Σαράντι με ανεμογεννήτριες - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Όχι στην Περικύκλωση των Χωστιών -Σαράντι με ανεμογεννήτριες

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΧΩΣΤΙΩΝ-ΣΑΡΑΝΤΙ ΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ 
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΩΣΤΙΩΝ-ΣΑΡΑΝΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 11/6/2022, στις 7:30μ, ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΙ (λιμάνι)

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΤΗΣ «ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ 

Η ακραία λεηλασία της φύσης, η ανεπανόρθωτη  καταστροφή του περιβάλλοντος  στην υπηρεσία της ενεργειακής βιομηχανίας .

Η απελευθέρωση της ενέργειας, η τελευταία αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος πάνω από 80%, είναι η άλλη όψη της καταστροφικής πολιτικής της  κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βυθίζουν όλη την κοινωνία στην φτώχεια, για να κερδίζουν μυθικά ποσά οι ενεργειακοί κολοσσοί.
Εδώ και καιρό οι τοπικές κοινωνίες ξεσηκώνονται ενάντια στο περιβαλλοντικό έγκλημα των αιολικών πάρκων σε ολόκληρη τη χώρα.
Η αδειοδότηση πια τέτοιων έργων μπορεί να γίνεται εύκολα, ύστερα από τον  περιβαλλοντοκτόνο νόμο  τερατούργημα (ν. Χατζηδάκη) που εκπόνησε η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας πιο επιθετικά,  στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων, την καταστροφή του περιβάλλοντος.  Ο κατάλογος της καταστροφής, προβλέπει την καταπάτηση δασικών εκτάσεων, την κατάργηση Εθνικών Δρυμών, αδειοδοτήσεις σε προστατευμένες περιοχές Νatura, για τεράστια αιολικά πάρκα. Η προστασία του περιβάλλοντος αντιμετωπίζεται πλέον ως γραφειοκρατική αγκύλωση, ιδεοληψία και εμπόδιο στις ιδιωτικές επενδύσεις που πρέπει να παραμεριστεί. 

Όλα τα παραπάνω με το πρόσχημα της «πράσινης» ανάπτυξης,  φέρνει τεράστια κέρδη σε λίγους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, καταστροφή του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, ελάχιστες κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας και πανάκριβο ρεύμα για το λαό.

Καμιά άλλη ανεμογεννήτρια στα Χώστια-Σαράντι και σε όλη τη Στερεά!

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των κατοίκων, το Σάββατο 11/6/2022, στο Σαράντι (λιμάνι), στις 7:30μ.μ., ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ,ΓΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages