Στην παρουσίαση βιβλίου «Αναμνήσεις 1940-1945» βρέθηκε η Σοφία Νικολάου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Στην παρουσίαση βιβλίου «Αναμνήσεις 1940-1945» βρέθηκε η Σοφία Νικολάου

Σε μία πολύ συγκινητική βραδιά για την Ισραηλίτικη Κοινότητα Χαλκίδας, αφιερωμένη στην παρουσίαση του βιβλίου του Μαίρ Μάιση με τίτλο «Αναμνήσεις 1940-1945», βρέθηκε χθες η υποψήφια Βουλευτής Εύβοιας με τη Νέα Δημοκρατία, Σοφία Νικολάου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ζωντάνεψε ολόκληρη «Η ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας Χαλκίδας» (που είναι άλλωστε και ο υπέρτιτλος του βιβλίου) μέσα από τα χείλη του αειθαλούς συγγραφέα, ο οποίος μετέφερε νοερά όλους όσοι παραβρέθηκαν στο Κόκκινο Σπίτι της Χαλκίδας, στα πολύ δύσκολα χρόνια της κατοχής και πως τα έζησε ο ίδιος στην τρυφερή ηλικία των πέντε έως δέκα ετών.
Για την έκδοση μίλησαν ο νομικός Λέων Γαβριηλίδης, και ο συγγραφέας Θρασύβουλος Παπαστρατής, ο οποίος έχει γράψει και την εισαγωγή του βιβλίου.

Η βραδιά ήταν μία διοργάνωση της Ισραηλίτικης Κοινότητας Χαλκίδας, στην οποία άλλωστε ο Μαίρ Μάισης ήταν ίσως ο πιο δραστήριος Πρόεδρος, μίας κοινότητας που ήταν πάντα συνυφασμένη με την ανάπτυξη της πόλης και ζει αρμονικά με το χριστιανικό στοιχείο, χωρίς καμία μορφή μισαλλοδοξίας.

Συνδιοργανωτές της παρουσίασης ήταν ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Χαλκίδας και η Ευβοϊκή Αρχαιόφιλος Εταιρία.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης η κα. Νικολάου μιλώντας με τον συγγραφέα του εξέφρασε τα έντονα συναισθήματα που της προκάλεσαν τα λόγια του, καθώς και τον θαυμασμό που τρέφει η ίδια για την Ισραηλίτικη Κοινότητα Χαλκίδας, για την πλούσια ιστορία της και για προσφορά της στην ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages