Θ. Ζεμπίλης: Ευελπιστούμε για τουλάχιστον 12 θέσεις μονίμων ιατρών στην Εύβοια, με τη νέα προκήρυξη - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Θ. Ζεμπίλης: Ευελπιστούμε για τουλάχιστον 12 θέσεις μονίμων ιατρών στην Εύβοια, με τη νέα προκήρυξη

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο ραδιοφωνικό σταθμό Evripos Fm και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη παραχώρησε ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφορικά με τα ζητήματα υγείας και την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας. 
Ο Θανάσης Ζεμπίλης υπογράμμισε ότι γίνεται σημαντική προσπάθεια για τη στελέχωση των δομών υγείας της Εύβοιας με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. «Με νέα προκήρυξη που αναμένεται να βγει στη δημοσιότητα σύντομα ευελπιστούμε να εγκριθούν τουλάχιστον 12 νέες θέσεις ιατρών, σε ειδικότητες που αποτελούν άμεση ανάγκη. Συγκεκριμένα, έχουμε ζητήσει να καλυφθούν 5 θέσεις ιατρών στο Γ. Νοσοκομείο Χαλκίδας (1 Παθολόγος, 1 Καρδιολόγος, 1 Χειρουργός, 1 Ακτινολόγος και 1 Οφθαλμίατρος), 1 θέση Οφθαλμίατρου στο Πολυδύναμο Σκύρου, 1 Γενικού Ιατρού και 1 Ακτινολόγου στο Νοσοκομείο Καρύστου, 1 Ακτινολόγου και 1 Παθολόγου στο Νοσοκομείο Κύμης και 2 Νεφρολόγων στο Κ.Υ. Ιστιαίας. Αυτές οι θέσεις θα καλύψουν αρκετές από τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Για παράδειγμα, το νοσοκομείο Κύμης θα διαθέτει Ακτινολόγο και δε θα χρειάζεται κάποιος να ταλαιπωρηθεί για το σκοπό αυτό. Οι ανάγκες, βέβαια, είναι μεγαλύτερες, αλλά όπως καταλαβαίνετε γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να στελεχωθούν τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ. της Εύβοιας», ανέφερε ο Βουλευτής Ευβοίας. 
Σχετικά με την πρότασή του να ενταχθούν οι δομές υγείας της Εύβοιας στην 1η ΥΠΕ, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι «ο σχεδιασμός του υγειονομικού χάρτη της χώρας ακολουθεί κατ´ αρχήν την διοικητική της οργάνωση. Ωστόσο, στο οργανόγραμμα αυτό υπάρχουν σημαντικές εξαιρέσεις, λόγω γεωγραφικών και άλλων ιδιαιτεροτήτων, που επιβάλλουν την απόκλιση από τον κανόνα. Βάσει αυτής της αρχής, τα νοσοκομεία και οι δομές Υγείας της Π.Ε. Ευβοίας εντάσσονται στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στην οποία όμως παρουσιάζονται πολλά κενά σε προσωπικό και  σοβαρές διοικητικές αρρυθμίες. Δυστυχώς, το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια τις συχνές και αλλεπάλληλες μετακινήσεις του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Χαλκίδας σε άλλες περιφερειακές ενότητες της 5ης ΥΠΕ. Επιπλέον, σχεδόν όλα τα περιστατικά που φεύγουν από την Εύβοια κατευθύνονται στα νοσοκομεία της Αττικής. Άρα, εκτός από την γεωγραφική εγγύτητα είναι και οι ίδιες οι ανάγκες που υποδεικνύουν ότι πρέπει να ενταχθούμε στην 1η ΥΠΕ. Βέβαια, έθεσα το θέμα στο τραπέζι του διαλόγου και το όλο θέμα θα εξεταστεί στο πλαίσιο της επανεξέτασης του υγειονομικού χάρτη της χώρας». 
Όσον αφορά τη μεταστέγαση του ΕΚΑΒ στο σταθμό Δάφνης του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, ο Θανάσης Ζεμπίλης επανέλαβε ότι το πρόβλημα αφορά την μη επαρκή στελέχωση σε προσωπικό. «Σε πρόσφατη συνάντησή μου με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ έθεσα το συγκεκριμένο θέμα και ο κ. Παπαευσταθίου μου απάντησε ότι υπήρξε απροθυμία τόσο για την κάλυψη των θέσεων μέσω της προκήρυξης για επικουρικό προσωπικό, όσο και στο πλαίσιο της κινητικότητας, καθώς τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά. Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να γίνει προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό με επιπλέον, μάλιστα, κίνητρα για τη Β. Εύβοια. Περαιτέρω, όσον αφορά το ΕΚΑΒ Ιστιαίας έλαβα τη δέσμευση από τον Πρόεδρο ότι θα στείλει άμεσα ασθενοφόρο για να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής κατά το μεσοδιάστημα μέχρι την απόκτηση σύγχρονων οχημάτων μέσα από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας». 
Αναφερόμενος στην ίδρυση Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Κ.Υ. Ιστιαίας, ο Βουλευτής Ευβοίας εξέφρασε την ελπίδα, αυτή τη φορά να καλυφθούν οι θέσεις των νεφρολόγων, ώστε να σταματήσει ο «γολγοθάς» των νεφροπαθών της περιοχής.
Έπειτα, ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφερόμενος στο νέο οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας επανέλαβε ότι «ο νέος οργανισμός θα ανοίξει τα φτερά του νέου νοσοκομείου. Ουσιαστικά, αυτό που έχουμε τώρα είναι το παλιό νοσοκομείο σε νέο κτίριο. Υπεγράφη από την Αν. Υπουργό Υγείας κα Μίνα Γκάγκα ο νέος οργανισμός και εκκρεμεί να πάρει άλλες δύο υπογραφές από τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Εσωτερικών. Το παρακολουθούμε το θέμα στενά γιατί είναι κομβικό για την εύρυθμη λειτουργία του Γ.Ν.Χ. και παρεμβαίνουμε όπου χρειαστεί». 
Τέλος, καλούμενος να σχολιάσει την πορεία ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας και ειδικότερα το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους ρητινοκαλλιεργητές, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι «ως προς τους αποκλεισμούς που υπήρχαν τα παράπονα εκ μέρους τους ήταν απολύτως δικαιολογημένα, καθώς είχε μπει ως προϋπόθεση οι ρητινοκαλλιεργητές να είναι μέλη των συνεταιρισμών. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι γονείς είχαν τη μερίδα και ενώ τα παιδιά ήταν κατ’ επάγγελμα ρητινοκαλλιεργητές δεν είχαν μερίδα και αποκλείονταν. Αυτή η αστοχία του νόμου θα θεραπευτεί με τροπολογία, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν όσοι το δικαιούνται». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages