Χαλκίδα και Ν.Αρτακη Τελετή Έπαρσης της Σημαίας Για τα «100 Χρόνια Εθνικής Μνήμης» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Χαλκίδα και Ν.Αρτακη Τελετή Έπαρσης της Σημαίας Για τα «100 Χρόνια Εθνικής Μνήμης»

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι τελετές έπαρσης της σημαίας για τα «100 Εθνικής Μνήμης», το πρωί της Κυριακής (26/6ΟΥ) στη Χαλκίδα και το απόγευμα στη Δημοτική Ενότητα Ν. Αρτάκης.
Μπροστά από το Δημαρχείο της Χαλκίδας, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση,  χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χαλκίδας, Ιστιαίας & Β. Σποράδων, κ. Χρυσοστόμου, ακολούθησε η έπαρση της σημαίας με το έμβλημα «100 Εθνικής Μνήμης», από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και η τελετή έκλεισε με τη κατάθεση στεφάνων και τη συμβολική ρίψη ενός στεφάνου στη θάλασσα, μπροστά από το Δημαρχείο, όπου ήταν και χώρος αποβίβασης των πρώτων προσφύγων στη Χαλκίδα και το Ν. Εύβοιας.
Στη τελετή παρευρέθηκαν, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, οι Πρόεδροι του Δ.Σ., του ΔΟΑΠΠΕΧ και της ΔΕΥΑΧ, Δήμητρα Σακελλαράκη, Ελένη Αϊδίνη και Αναστασία Μακαρώνα-Ψυχογυιού  αντίστοιχα, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Γουρνής, Γιάννης Μπάκας, Γιώργος Πάνος, Δημήτριος Σέρρας και Κων/νος Ρήγος, ο τ. Βουλευτής Άγγελος Πνευματικός κ.ά.
Τέλος, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αγήματα ενδεδυμένα με παραδοσιακές στολές των Προσφυγικών Συλλόγων: Καππαδοκών «ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος», Αδελφότητα Προκοπιέων «Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος», Μικρασιατών & Κατοίκων Νεάπολης και το Λύκειο Ελληνίδων Χαλκίδας. 
Στη Δημοτική Ενότητα Ν. Αρτάκης το απόγευμα της Κυριακής, η ίδια τελετή έλαβε χώρα στο Λιμάνι της πόλης. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης, Στέφανος Καραμούζης, ακολούθησε έπαρση της σημαίας και κατάθεση στεφάνων. 
Στη τελετή παρέστησαν: Η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Ελένη Αϊδίνη, ο Αντιδήμαρχος Ν. Αρτάκης, Μπάμπης Κώσταρος, ο Δημ. Σύμβουλος Νικόλαος Γεωργαλάς, το μέλος Δ.Σ. του ΔΟΑΠΠΕΧ Θοδωρής Γιαννακάρας, καθώς και εκπρόσωποι των Συλλόγων: Εργαστήρι Πολιτισμού Ν. Αρτάκης «Παναγία Φανερωμένη», Απανταχού Κυζικηνών – Αρτακηνών, Παντάνασσα, Αναπάλη…
 
ΤΕΛΕΤΗ ΕΠΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ σε Ν. Λάμψακο και Καλοχώρι-Παντείχι
Το πρόγραμμα των τελετών έπαρσης της σημαίας για τα «100 Εθνικής Μνήμης», κλεί-νει με άλλες δυο Δημοτικές μας ενότητες και έχει ως εξής:

Ν. ΛΑΜΨΑΚΟΣ-Παρασκευή 1 Ιουλίου, ώρα 20:00,Κοινότητα Ν. Λαμψάκου, στην πλατεία Προσφύγων

ΑΥΛΙΔΑ-Σάββατο 2 Ιουλίου, ώρα 11:00, Καλοχώρι-Παντείχι , Πλατεία «Κώττη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages