Συνάντηση της Σοφίας Νικολάου με τον Γιάννη Στουρνάρα για τις ΜμΕ της Εύβοιας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνάντηση της Σοφίας Νικολάου με τον Γιάννη Στουρνάρα για τις ΜμΕ της Εύβοιας

Συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είχε η Σοφία Νικολάου. Αφορμή για να βρεθεί η Ευβοιώτισσα πολιτικός στο γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα ήταν μία επείγουσα επιστολή που της έστειλε η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας, στην οποία το προεδρείο ζητούσε την παρέμβασή της προκειμένου να βρεθεί μία λύση με τα «Πυρόπληκτα Δάνεια».
Πρόκειται για ενισχύσεις με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου κατά 80% που έχουν λάβει πολλές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Εύβοιας και άλλων πυρόπληκτων περιοχών.
Η αδυναμία να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους εξαιτίας της πανδημίας αλλά και της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης που έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία, έχει προκαλέσει οικονομική ασφυξία στους επιχειρηματίες. 
Στην συζήτηση με τον κ. Στουρνάρα, η πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής ζήτησε την παρέμβασή του προς τις τράπεζες ώστε να απεγκλωβιστούν οι πυρόπληκτοι επιχειρηματίες οι οποίοι φυσικά και δεν είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές, αλλά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις πληρωμές των οφειλών τους.
Την ίδια στιγμή βρίσκονται αντιμέτωποι -χωρίς να φταίνε- με ποινικές διώξεις ή με τους περιορισμούς που επιβάλλει ο Τειρεσίας στον οποίο εμφανίζονται ως κακοπληρωτές.
Ο Κεντρικός Τραπεζίτης συμφώνησε με την κ. Νικολάου ότι ο προβληματισμός των Ευβοιωτών επιχειρηματιών είναι βάσιμος και δεσμεύτηκε να προωθήσει το αίτημά τους στο υπουργείο Οικονομικών και τις τράπεζες.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα και ανταλλάχθηκαν απόψεις για μία σειρά θεμάτων, πολιτικών, οικονομικών, αλλά και εθνικών.
Ο κ. Στουρνάρας και η κ. Νικολάου ανανέωσαν το ραντεβού τους για το μέλλον προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν τους πολίτες και μπορούν να βοηθήσουν οι υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages