Μίλτος Χατζηγιαννάκης: Φωνάζουμε για μείωση του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα από τον Οκτώβρη, αλλά η κυβέρνηση κωφεύει - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μίλτος Χατζηγιαννάκης: Φωνάζουμε για μείωση του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα από τον Οκτώβρη, αλλά η κυβέρνηση κωφεύει

«Οι υπέρογκοι λογαριασμοί ενέργειας που έχουν να αντιμετωπίσουν οι πολίτες δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε κατά διάνοια από τα διαθέσιμα εισοδήματα των περισσότερων νοικοκυριών. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αξιοποιήσει την εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να καταπολεμήσει την ακρίβεια», είπε μιλώντας Στο Κόκκινο 105,5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και βουλευτής Εύβοιας, Μίλτος Χατζηγιαννάκης. 
«Είναι πλέον εμφανές ότι η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει να φορτώσει όλο το βάρος της ακρίβειας στη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να θυσιάσει όχι μόνο τα ελληνικά νοικοκυριά αλλά και την ελληνική επιχειρηματικότητα, στο όνομα της οποίας είχε στήσει μία ολόκληρη προπαγάνδα με το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, την επιχειρηματολογία για τη στήριξη της μεσαίας τάξης και της επιχειρηματικότητας ακόμα και για την ίδια τη βιομηχανία, η οποία επί των ημερών της στενάζει.
Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, έχουμε καταθέσει εδώ και καιρό μία δέσμη μέτρων η οποία προφανώς μπορεί να ελαφρύνει σημαντικά την κατάσταση προς όφελος των ελληνικών νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Όλες οι προτεινόμενες λύσεις αξίζει να σημειωθεί ότι είναι από την εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άρα δεν είναι κάτι που θα κάνει από μόνη της η Ελλάδα. Πρόκειται για εργαλεία που προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και κάποια απ΄αυτά η  συντριπτική πλειοψηφία των χωρών, ήδη έχει χρησιμοποιήσει.  

Το πρώτο που δεν έχει κάνει η κυβέρνηση και προτείνουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Το φωνάζουμε από τον Οκτώβρη του 2021 και η κυβέρνηση κωφεύει ενώ τότε μας λοιδορούσε με τα γνωστά «λεφτόδεντρα». Το δεύτερο εξαιρετικά σημαντικό είναι αυτό που τελικά ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης ότι θα κάνει, χωρίς όμως να έχει κάνει γνωστό τον τρόπο που θα το κάνει. Πρόκειται για την αποσύνδεση της ακριβότερης αυτή τη στιγμή ενέργειας από το φυσικό αέριο. Όπως είναι γνωστό το φυσικό αέριο, συμπαρασύρει όλες τις άλλες τιμές, όπως επίσης και τον καθορισμό από τις υπόλοιπες μορφές παραγωγής ενέργειας το οποίο θα χαμηλώσει 40 με 50% τους λογαριασμούς. Αυτό το μέτρο που πραγματοποίησε η Ισπανία και η Πορτογαλία, δεν θα ξεκινήσει τώρα, αλλά από τον Ιούλιο.   Αναποτελεσματική κυβερνητική πολιτική, αποτελεί το γεγονός ότι είμαστε η μοναδική χώρα που όλο το ρίσκο της καθημερινής εναλλαγής των τιμών της χονδρικής το φορτώνεται ο  καταναλωτής. Είναι ενδεικτικό ότι στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, το κόστος ενέργειας έχει ανέβει 30 με 40%, ενώ στη χώρα μας έχει υπερβεί το 80%. Αναφερόμαστε στην Ελλάδα, μία χώρα που οι πολίτες της έχουν τους χαμηλότερους δείκτες αγοραστικής δύναμης και κατά συνέπεια οι όποιες αυξήσεις έχουν μεγαλύτερες επιπτώσεις στους πολίτες της, σε σύγκριση με τις επιπτώσεις από την ακρίβεια που υφίστανται οι πολίτες των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages