Εκπαιδευτική εκδρομή στον Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Προκόπι Εύβοιας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εκπαιδευτική εκδρομή στον Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Προκόπι Εύβοιας

Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 τα Ε΄1, Ε΄2, Στ΄1 και Στ΄2 τμήματα του 24ου σχολείου Χαλκίδας επισκέφθηκαν στα πλαίσια των δράσεων του Σχολείου μας για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τους Έλληνες Πρόσφυγες εν γένει το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού που εδρεύει στο Προκόπι της Εύβοιας, καθώς και το Ιερό Προσκύνημα Οσίου Ιωάννη του Ρώσου.

Αρχικά, όσα παιδιά επιθυμούσαν,  προσκύνησαν το σκήνωμα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου και στη συνέχεια το σύνολο των μαθητών ξεναγήθηκε από τον υπεύθυνο λειτουργίας του Μουσείου στους χώρους με τα εκθέματα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας εντυπωσιάστηκαν από τα υπέροχα ιστορικά και θρησκευτικά κειμήλια που με κίνδυνο της ζωής έφεραν οι πρόγονοί μας από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο και θαύμασαν τη συλλογή του Μουσείου με όμορφες τοπικές ενδυμασίες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συγκίνηση προκάλεσε στα παιδιά η ξύλινη λάρνακα του Οσίου Ιωάννη.

 Τα παιδιά ευχαρίστησαν τον υπεύθυνο λειτουργίας του Μουσείου για την εξαίρετη ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο καθώς και για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες που τους έδωσε.

Η εκπαιδευτική εκδρομή ολοκληρώθηκε στην πλατεία του Ιερού Προσκυνήματος με εικαστική δράση που οργάνωσε η εκπαιδευτικών Εικαστικών του Σχολείου μας, κ. Μητράκη Στεφανία, για τα Στ΄1 και Στ΄2 τμήματα.

 Ήταν μια υπέροχη και συναισθηματικά φορτισμένη εκπαιδευτική εκδρομή που έφερε σε επαφή τα παιδιά με την Ιστορία και τα πολιτισμικά επιτεύγματα των προγόνων μας και θύμισε σε όλους τους συμμετέχοντες πόσο σημαντική και επίκαιρη είναι η επαφή μας με το παρελθόν του τόπου μας, με τα βιώματα των προγόνων μας, με τις αναμνήσεις και τους αγώνες τους, οι οποίοι  αποτελούν φάρο κι οδηγό μας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages