Συνάντηση Θ. Ζεμπίλη με Γ. Καραγιάννη για παράκαμψη Χαλκίδας, γέφυρες Λήλαντα και Β. Εύβοια - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνάντηση Θ. Ζεμπίλη με Γ. Καραγιάννη για παράκαμψη Χαλκίδας, γέφυρες Λήλαντα και Β. Εύβοια

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις υποδομές της Εύβοιας και τα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί.  
 
Αρχικά, συζητήθηκε το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας - Ψαχνών και συγκεκριμένα η επίσπευση της διαδικασίας συμβασιοποίησης του έργου. Επίσης, εκτεταμένη αναφορά έγινε και για τα τρία υποέργα, προϋπολογισμού 85.000.000€ (με ΦΠΑ 24%) που θα εκτελεστούν με το σύστημα της προαίρεσης. Πρόκειται, δηλαδή, για τα υποέργα: 1) «Υψηλή Γέφυρα – Νέα Λάμψακος» μήκους 4,0 χλμ. 2) Σύνδεση Βόρειας- Νότιας Εύβοιας ( μήκους 2,4 χλμ.) 3) Τμήμα παράκαμψης Ψαχνών (μήκος 4,6 χλμ.). Ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε να επιταχυνθεί η διαδικασία ωρίμανσης των έργων προαίρεσης, προκειμένου να εκτελεστεί η εργολαβία απρόσκοπτα και ως προς τα έργα αυτά.   

Έπειτα, ο Βουλευτής Ευβοίας υπογράμμισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να προχωρήσει γρήγορα η εκτέλεση των εργασιών στις γέφυρες Βασιλικού, Φύλλων και Αφρατίου, κατά μήκος του ποταμού Λήλαντα, που καταστράφηκαν από το έντονο καιρικό φαινόμενο «Θάλεια». Ο Θανάσης Ζεμπίλης υπενθύμισε στον Υφυπουργό ότι ενώ το σύνολο των συγκεκριμένων έργων έχει χαρακτηριστεί ως επείγοντος χαρακτήρα, το μελετητικό κομμάτι καθυστέρησε αρκετά.  Για το λόγο αυτό ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε και το έργο αυτό να δημοπρατηθεί με το κατεπείγον σύστημα των προσφορών.  Επίσης, συζητήθηκε η πορεία της μελετητικής ωρίμανσης των παρακάμψεων Βασιλικού, Αμαρύνθου και Αλιβερίου. 

Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα. Ο Θανάσης Ζεμπίλης, ζήτησε να ξεκινήσει το στάδιο της ωρίμανσης του έργου, με την ανάθεση των επιμέρους μελετών, προκειμένου σε εύλογο χρόνο να καταστεί δυνατή η δημοπράτησή του.    

Περαιτέρω, ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε στο έργο «Αποκατάσταση βλαβών στο Βιολογικό Καθαρισμό Αχλαδίου και εξωτερικό δίκτυο προσαγωγής λυμάτων λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς από 3 έως 9/8ου 2021 και της θεομηνίας “ΑΘΗΝΑ” στις 9 και 10 10ου 2021» του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, προϋπολογισμού 957.000 ΕΥΡΩ. Για το συγκεκριμένο έργο, με την αρ.πρωτ.:342522/1-12-2021 απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών υπάρχει προέγκριση ένταξης στο ΠΔΕ. Ο Βουλευτής Ευβοίας ζήτησε το εν λόγω σημαντικό έργο να λάβει τη μορφή έγκρισης, καθώς οι ζημιές πρέπει να αποκατασταθούν το συντομότερο.  

Επιπλέον, ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοροή για την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης βατότητας Θερμοποτάμου και του κλειστού αγωγού στη θέση “40 Πλατάνια” Λουτρών Αιδηψού του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 700.000 ΕΥΡΩ που έχει ενταχθεί στο ΠΔΕ και είναι εξαιρετικά σημαντικό να ολοκληρωθεί το συντομότερο.    

Ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει όλα τα θέματα που ετέθησαν και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να είναι σε τακτική επαφή, μέχρι την υλοποίηση των κρίσιμων αυτών υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages