Ο Θ. Ζεμπίλης στο πρόεδρο του ΕΚΑΒ - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Θ. Ζεμπίλης στο πρόεδρο του ΕΚΑΒ

Ο Θ. Ζεμπίλης στο πρόεδρο του ΕΚΑΒ για ενίσχυση υπηρεσίας Αλιβερίου, ίδρυση τομέα στη Δάφνη Ελιμνύων και μεταστέγαση του ΕΚΑΒ Χαλκίδας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου πραγματοποίησε σήμερα ο Θανάσης Ζεμπίλης, προκειμένου να συζητήσει μαζί του θέματα, σχετικά με την ενίσχυση σε προσωπικό, μέσα και υλικοτεχνική υποδομή των δομών του ΕΚΑΒ στην Εύβοια.  

Ειδικότερα, συζητήθηκε το θέμα της ενίσχυσης του νεοσυσταθέντος Τομέα ΕΚΑΒ Αλιβερίου, όπου ο Θανάσης Ζεμπίλης υπογράμμισε την ανάγκη για περαιτέρω στελέχωση του, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του. Περαιτέρω, αναφορικά με την νότια Εύβοια, ο Βουλευτής Εύβοιας ζήτησε ενίσχυση του ΕΚΑΒ Καρύστου. 
Επίσης, συζητήθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Βόρεια Εύβοια λόγω των ελλείψεων τόσο σε ασθενοφόρα, όσο και σε μόνιμο προσωπικό. Ειδικότερα, ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρθηκε στο θέμα της δημιουργίας Τομέα ΕΚΑΒ στον οικισμό Δάφνης του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, όπου ο δήμος έχει εξασφαλίσει τον κατάλληλο χώρο και εκκρεμεί η πιστοποίησή του για την λειτουργία. Επιπλέον, η περιοχή χρειάζεται άμεσα τουλάχιστον 5 άτομα σε μόνιμο προσωπικό για να υπάρχει ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση, καθώς τώρα υπηρετούν μόλις 3 άτομα στο Κ.Υ. Μαντουδίου. 

Αναφορικά με τον Τομέα Ιστιαίας, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι διαθέτει μόνο ένα λειτουργικό ασθενοφόρο με το οποίο εξυπηρετεί τους πολίτες όλης της περιοχής.    
 
Τέλος, ο Βουλευτής Ευβοίας έθεσε το θέμα της μετεγκατάστασης του ΕΚΑΒ Χαλκίδας από το κέντρο της Χαλκίδας σε άλλο χώρο περιφερειακά της πόλης. Ο Θανάσης Ζεμπίλης επανέφερε την πρότασή του για μεταφορά του ΕΚΑΒ πλησίον του νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας,με παράλληλη παραχώρηση – ενοποίηση του υφιστάμενου ακινήτου του ΕΚΑΒ με το δημοτικό οικόπεδο ΟΤ 89 (πάρκινγκ) για την ανέγερση ενός σύγχρονου θεάτρου, σε μια ενδιαφέρουσα πολιτιστική ενότητα με το αρχαιολογικό μουσείο Χαλκίδας. Ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι ο συγκεκριμένος χώρος αφενός είναι ακατάλληλος, ως προς τις υλικοτεχνικές του δυνατότητες, για να στεγάσει υπό τις παρούσες συνθήκες τις ανάγκες του ΕΚΑΒ και αφετέρου παρουσιάζει επιχειρησιακά προβλήματα, καθώς χάνεται πολύτιμος χρόνος για την μετάβαση των ασθενοφόρων σε περιστατικά, λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο της πόλης. 
 
Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου δεσμεύτηκε οτι θα σταλθεί σύντομα ασθενοφόρο στην Ιστιαία. Αναφορικά με το μείζον ζήτημα της μη στελέχωσης των θέσεων επικουρικού προσωπικού, οι οποίες προκηρύσσονται αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον κάλυψης από διασώστες, ο κ. Παπαευσταθίου συμφώνησε με τον Θανάση Ζεμπίλη οτι πρέπει οι συγκεκριμένες θέσεις να προκηρυχθούν ως μόνιμες, ώστε να καλυφθούν τα κενά. Λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των επικουρικών θέσεων διασωστών, κωλυσιεργεί και η μεταφορά του ΕΚΑΒ Μαντουδίου -   Λίμνης - Αγίας Άννας στη Δάφνη. Ο κ. Παπαευσταθίου συμφώνησε οτι οι μόνιμες θέσεις για την Εύβοια πρέπει να προκηρυχθούν σύντομα, ώστε να στελεχωθούν οι θέσεις και να γίνει η μεταφορά. Τέλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ συμφώνησε με τον Βουλευτή για την μεταστέγαση του ΕΚΑΒ Χαλκίδας και δεσμεύτηκε για την επίσπευση των διαδικασιών με τους εμπλεκόμενους φορείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages