Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου, Ηρακλής Κοκκάλας, Δημήτριος Πετρογιάννης

Τη σύναξη των μεγάλων, θεοστέπτων βασιλέων και ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος σε Ενοριακούς Ναούς και γραφικά Εξωκκλήσια της ευβοϊκής υπαίθρου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, το απόγευμα της Παρασκευής 20 Μαΐου 2022, χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ενοριακού Ι. Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Θεολόγου Διρφύων, παρουσία Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και πολλών φιλαγίων πιστών, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Γεώργιος Ψαθάς, ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης και Ηλεκτροφωτισμού κ. Πέτρος Κορώνης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Θεολόγου κ. Γεώργιος Καρλατήρας.
Κηρύσσοντας τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους βίους των τιμωμένων Αγίων και ειδικότερα παραλλήλισε το όραμα του Αγίου Κωνσταντίνου πριν τη μάχη της Μουλβίας γέφυρας με αυτό του Αποστόλου Παύλου έξω από την Δαμασκό,  ενώ για την Αγία Ελένη επεσήμανε ότι ο Τίμιος Σταυρός ήταν η χαρά της και το κίνητρό της για να ανοικοδομήσει τους Ναούς των Παναγίων Προσκυνημάτων και να στερεώσει την Πίστη των Χριστιανών.

Λίγο πριν την λιτάνευση της ιεράς εικόνος των Αγίων, ο Σεβασμιώτατος, τη προτάσει του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας και του Προέδρου αυτού π. Γερασίμου Βασιλόπουλου, επέδωσε τιμητικό πάπυρο στην οικογένεια του μακαριστού Ιερέως Κωνσταντίνου Καρρά, ο οποίος ήταν εκείνος που πριν πενήντα χρόνια εμπνεύσθηκε και εργάσθηκε την ανέγερση του Ενοριακού Ναού.

Το πρωί του Σαββάτου 21 Μαΐου 2022, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, όπου τιμώνται ιδιαιτέρως οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη, ως προστάτες του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδος.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε σε όσες και όσους έχουν την ονοματική τους εορτή, εξαίροντας την εκκλησιασθείσα Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, την οποία, αργότερα, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του π. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκονό του π. Σταύρο Καλαφάτη, την επισκέφθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Κότσικα.

Επίσης, στο ισόγειο του ιδίου Μεγάρου, επισκέφθηκε την θεματική έκθεση για την Γενοκτονία των Ποντίων, που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Ποντίων Ευβοίας «Οι Κομνηνοί», όπου ξεναγήθηκε από τον επίσης εορτάζοντα Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Καραγιάννη και μέλη του Συλλόγου.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages