Επιστολή της Δημάρχου Χαλκιδέων στη ΔΕΔΑ, για τα προβλήματα από τις εργασίες εγκατάστασης του φυσικού αερίου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Επιστολή της Δημάρχου Χαλκιδέων στη ΔΕΔΑ, για τα προβλήματα από τις εργασίες εγκατάστασης του φυσικού αερίου

Επιστολή στον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) απέστειλε σήμερα, Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, την οποία κοινοποίησε στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, για τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι εργασίες εγκατάστασης φυσικού αερίου στην πόλη της Χαλκίδας.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:
«Κύριοι,
όπως γνωρίζετε, από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2022, έχει ξεκινήσει στη Χαλκίδα το έργο για την εγκατάσταση φυσικού αερίου, το οποίο εκτελείται από τη Δημόσια Επιχείριση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) και χρηματοδοτείται κατά ένα μέρος του από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσω ΕΣΠΑ.
ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ
ΚΑΙ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

Από τότε και μέχρι σήμερα, παρά τις διαρκείς και καθημερινές μας οχλήσεις στους επιβλέποντες, η εικόνα του έργου στην πόλη της Χαλκίδας είναι απαράδεκτη. Έχουν ξεκινήσει εργασίες σε ένα μεγάλο κομμάτι στις περιοχές Συκιές, Παπαθανασίου και Φυλακές, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Επίσης έχουν ξεκινήσει εργασίες στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, μετά από υπόδειξη μας (του Δήμου Χαλκιδέων), καθώς στην περιοχή πρόκειται να προβούμε σε έργο αντικατάστασης των κυβόλιθων των οδών. 
Σχετικά με την πρώτη περιοχή, οι μεγάλες τρύπες-τάφροι που έχουν διανοιχτεί δεν έχουν μέχρι σήμερα κλείσει. Χαρακτηριστικό είναι ότι το έργο ξεκίνησε πριν από 3 μήνες από την οδό Νηλέως, έξω από το 13ο Δημοτικό Σχολείο  Χαλκίδας και στο σημείο αυτό, που καθημερινά διέρχονται δεκάδες παιδιά, η τάφρος είναι ακόμα ανοιχτή. Στις περισσότερες τάφρους δεν υπάρχει φωτεινή σήμανση τη νύχτα και ο κίνδυνος για πιθανά ατυχήματα είναι πολύ μεγάλος. Η δε περίφραξή τους με πλαστικό πλέγμα, δεν προσφέρει ασφάλεια.
Για τα ανωτέρω, σας στέλνουμε σημερινές φωτογραφίες (20/05/2022) από τις οδούς Νηλέως, Παπαθανασίου, Αφεντάκη, Αγγελέτου και Ιστιαίας.  
Σχετικά με τις αποκαταστάσεις των τομών των δρόμων, αυτές γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση ως προς τη ρίψη ασφαλτικού μείγματος και η προσωρινή επικάλυψη τους με άμμο και χαλίκι δεν προσφέρει επίσης καμία ασφάλεια σε οχήματα και πεζούς, γιατί όχι μόνο τα υλικά φεύγουν με την πρώτη βροχόπτωση, αλλά τα χαλίκια διασκορπίζονται και ο κίνδυνος για ατυχήματα, ιδιαίτερα σε οδηγούς δικύκλων είναι επίσης πολύ μεγάλος. Σχετικά σας αποστέλλουμε επίσης σημερινές
ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ
ΚΑΙ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
 

φωτογραφίες από την διασταύρωση  Δελαγραμμάτικα και Ιστιαίας, όπου έχει καταρρεύσει και το προστατευτικό πλέγμα, καθώς και από τη διασταύρωση των οδών Δημοκρίτου και Λέλας Καραγιάννη. 
Σχετικά με τη δεύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, στις αρχικές συνεννοήσεις μας είχαμε τη διαβεβαίωση ότι το έργο θα ολοκληρωθεί την εβδομάδα μετά το Πάσχα, δηλαδή έως το τέλος Απριλίου. Παρά όμως τον προγραμματισμό αυτό και ένα μήνα μετά, η περιοχή της Αγίας Βαρβάρας είναι ακόμα «ανοιχτή» και κλειστή για τα οχήματα. Η μόνη λογική καθυστέρηση είναι για την οδό Πλατανιώτη, όπου βρέθηκαν αρχαιολογικά στοιχεία.
Η ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του κεντρικού αυτού σημείου της πόλης, από τις οχλήσεις, τη σκόνη και κυρίως από την κυκλοφοριακή συμφόρηση στην ευρύτερη περιοχή, είναι ανυπόφορη. Επιπλέον στο συγκεκριμένο σημείο καθυστερεί το έργο που είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε για την αντικατάσταση των κυβολίθων.
Να σημειώσουμε επίσης ότι κλείνουν δρόμοι ως προς την κυκλοφορία των οχημάτων, χωρίς καμία ενημέρωση των πολιτών, οι οποίοι κινούνται στο κέντρο της πόλης και ξαφνικά βρίσκονται σε δρόμους αδιέξοδους. 
ΔΟΥΝΑ ΚΑΙ
ΑΓΓΕΛΗ ΓΟΒΙΟΥ
 

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι από εχθές (19-5-2022) επί της οδού Αγγελή Γοβιού, η οποία είναι κεντρική αρτηρία της Χαλκίδας, βρίσκονται υλικά (3Α) σε λοφίσκους και δίπλα σε αυτούς ένα μηχάνημα Bobcat, χωρίς να έχει γίνει καμία εργασία εκεί και χωρίς να υπάρχει κανείς να ενημερώνει τους διερχόμενους οδηγούς και πεζούς. Σας αποστέλλουμε σχετική φωτογραφία.
Τέλος, από την έναρξη του έργου και μέχρι σήμερα, έχουν γίνει, από τα συνεργεία των εργασιών και από εσφαλμένους χειρισμούς, 16 ζημιές σε αγωγούς ύδρευσης, με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές της πόλης, να μένουν για πολλές ώρες χωρίς νερό. Να σημειωθεί ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. είχε υποδείξει το δίκτυο ύδρευσης με ακρίβεια.
Η όλη εικόνα του έργου είναι τραγική για την πόλη και φυσικά όλοι αντιλαμβανόμαστε τι μέλλει γενέσθαι στην κατασκευή ενός δικτύου 90χλμ.
ΗΛΙΑ ΑΦΕΝΤΑΚΗ

Γι’ αυτό ζητούμε άμεσα,
1. να αποκατασταθούν πλήρως οι περιοχές, στις οποίες έχουν ήδη γίνει επεμβάσεις, όπως ανωτέρω αναφέρθηκαν,
2. να τοποθετείται η κατάλληλη σήμανση για αποφυγή ατυχημάτων οδηγών και πεζών,
3. να αλλάξει πλήρως ο σχεδιασμός του έργου και συγκεκριμένα, να επεμβαίνετε σε μικρότερα τμήματα, τα οποία θα αποκαθίστανται πλήρως σε σύντομο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να ξεκινάνε άλλες επεμβάσεις,
4. να ενημερώνετε με δελτία τύπου για τις οδούς, στις οποίες πρόκειται να επέμβετε κάθε φορά, υποδεικνύοντας στα οχήματα την κυκλοφορία τους,
5. να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην προκαλείτε ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης. Αν τυχόν προκληθεί ζημιά, να ενημερώσετε άμεσα με δελτίο τύπου τους πολίτες,
6. να πραγματοποιηθεί σύντομα, από κοινού, εκ νέου συνάντηση με τους αρμοδίους, προκειμένου οι εργασίες σας να δημιουργούν τα μικρότερα δυνατά προβλήματα σε πεζούς και οχήματα.
Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας, αλλιώς θα κινηθούμε με κάθε νόμιμο τρόπο για την αποφυγή όλων των ανωτέρω προβλημάτων.»
ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΕΤΟΥ 

ΝΗΛΕΩΣ

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 
                                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages