Θ. Ζεμπίλης: Να μην υποβαθμιστεί η οργανικότητα στις σχολικές μονάδες των πυρόπληκτων περιοχών - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Θ. Ζεμπίλης: Να μην υποβαθμιστεί η οργανικότητα στις σχολικές μονάδες των πυρόπληκτων περιοχών

Κατόπιν επιστολής διαμαρτυρίας δέκα Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από τον πυρόπληκτο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού για επικείμενη υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Αγίου, Αιδηψού, Γιάλτρων, Ελληνικών, Ωρεών και του Νηπιαγωγείου Ωρεών, ο Θανάσης Ζεμπίλης κατέθεσε ως Αναφορά προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως την επιστολή.
 Ο Βουλευτής Ευβοίας ζητά να μην εφαρμοστεί η πρόταση για μείωση της οργανικότητας Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, εξαιτίας του κινδύνου ερημοποίησης της περιοχής μετά την καταστρεπτική πυρκαγιά. Ειδικότερα, ο Θανάσης Ζεμπίλης υπογραμμίζει στην Αναφορά:  
«Καταθέτω ως Αναφορά προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως την από 8 Μαΐου 2022 επιστολή διαμαρτυρίας δέκα Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από τον πυρόπληκτο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού της Βόρειας Εύβοιας, προκειμένου να μην υλοποιηθεί η πρόταση για υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Αγίου, Αιδηψού, Γιάλτρων, Ελληνικών, Ωρεών και του Νηπιαγωγείου Ωρεών του οικείου δήμου.  
Ως γνωστό η περιοχή αυτή υπέστη μία τεραστίων διαστάσεων φυσική καταστροφή τον Αύγουστο του 2021. Σήμερα η Ελληνική Κυβέρνηση καταβάλει τεράστια προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να αποφευχθεί η εγκατάλειψη και η ερημοποίηση. Στο πλαίσιο αυτό, η πρόταση για υποβάθμιση σχολικών μονάδων πρέπει να επανεξεταστεί.  
Έτσι, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός του μαθητικού δυναμικού των σχολείων αυτών δεν είναι σύμμαχος με την διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης, ζητώ εύλογα την διατήρηση της υπάρχουσας δυναμικότητας των σχολείων για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια, εξαιτίας του ό,τι όλες οι ανωτέρω σχολικές μονάδες ανήκουν σε πυρόπληκτο Δήμο και η ψυχολογία γονέων και μαθητών είναι εύθραυστη. Περαιτέρω, ελλοχεύει ο κίνδυνος πολλοί μαθητές να εγγραφούν σε μεγαλύτερες σχολικές μονάδες εγκαταλείποντας τον τόπο τους, με τραγικές συνέπειες  για τις πυρόπληκτες τοπικές κοινωνίες.  
Παρακαλώ όπως εξετάσετε τη συνημμένη επιστολή και με ενημερώσετε για τις σχετικές ενέργειές σας». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages