Μ. Χατζηγιαννάκης: Επίσημα Αυτοδιοικητικές εκλογές το 2023, εκτός εάν η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίσει τις αντιθεσμικές της ρυθμίσεις - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μ. Χατζηγιαννάκης: Επίσημα Αυτοδιοικητικές εκλογές το 2023, εκτός εάν η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίσει τις αντιθεσμικές της ρυθμίσεις

Τη δέσμευση του αρμόδιου αναπλ. υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα ότι τα σενάρια περί χρονικής μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον Μάιο του 2024 δεν ευσταθούν και ότι οι επόμενες εκλογές των ΟΤΑ θα πραγματοποιηθούν κανονικά τον Οκτώβριο του 2023, πήρε σήμερα στη βουλή ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει σχετικά.

Όπως σημείωσε ο βουλευτής Ευβοίας και αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για θέματα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, η παραφιλολογία γύρω από το ενδεχόμενο παράτασης της θητείας των σημερινών διοικήσεων Δήμων & Περιφερειών αφέθηκε να αιωρείται για τόσο καιρό και με τέτοια ένταση, που το θέμα απασχόλησε ανοιχτά το ΔΣ της ΚΕΔΕ σε πρόσφατη συνεδρίασή του, γεγονός ενδεικτικό της αναστάτωσης που είχαν προκαλέσει τα σενάρια αυτά στους κύκλους των αιρετών.
Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις διευκρινίσεις του αναπλ. υπουργού, επισημαίνοντας πως οι διαδοχικές πρόσφατες αποφάσεις της δικαιοσύνης που κρίνουν ως αντισυνταγματικές σειρά ρυθμίσεων της κυβέρνησης της ΝΔ στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, αλλά και η αδικαιολόγητη σιγή ιχθύος από επίσημα κυβερνητικά χείλη μέχρι σήμερα γύρω από τη φημολογία για χρονική μετάθεση των εκλογών στους ΟΤΑ, έκαναν επιβεβλημένη την επίκαιρη ερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages