Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2022 - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2022

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη σήμερα, Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, κατόπιν πρόσκλησης της Δημάρχου Χαλκιδέων και Προέδρου του Οργάνου Έλενας Βάκα.
Κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν η λήψη μέτρων για την προετοιμασία του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2022, καθώς και η επικαιροποίηση στοιχείων του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών, με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ».
Η Δήμαρχος Χαλκιδέων ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με την ετοιμότητα του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και τις απαραίτητες ενέργειες που έχουν γίνει, όπως εργασίες καθαρισμού, καθαρισμός των δασικών εκτάσεων και των περιοχών αυξημένου κινδύνου και επικαιροποίηση των σημείων των πυροσβεστικών κρουνών και η συντήρησή τους. Επιπλέον πρότεινε την εκ νέου συνάντηση με την Πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία, το Δασαρχείο και τους Δασικούς Συνεταιρισμούς, προκειμένου να οργανώσουν από κοινού παρακολούθηση των διανοίξεων δρόμων.
Όλοι οι συμμετέχοντες διαβεβαίωσαν για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του προσωπικού και των μέσων των Υπηρεσιών τους. Τέλος σχεδιάστηκε ο συντονισμός για τη διασφάλιση της επικοινωνίας και συνεργασίας, μεταξύ των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και Οργάνων, προκειμένου να υπάρχει απρόσκοπτη ροή πληροφοριών, σε περίπτωση δασικών πυρκαγιών.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων και υπηρεσιακοί του Δήμου Χαλκιδέων, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, της Αστυνομίας Χαλκίδας, της Λιμενικής Αρχής, του Δασαρχείου Χαλκίδας, του Ερυθρού Σταυρού, του Συλλόγου Εθελοντών Δυνάμεων Διάσωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages