Η Εορτή του Αγίου Μάρκου του Κωφού στη Χαλκίδα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η Εορτή του Αγίου Μάρκου του Κωφού στη Χαλκίδα

Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022, προ των Φώτων, ετελέσθη στη Χαλκίδα και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου η εορτή του Αγίου Μάρκου του Κωφού.

Όπως κάθε χρόνο, προσεκλήθησαν και οι κωφοί αδελφοί μας για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία αφού ο υπεύθυνος των Σεμιναρίων «Γνωριμία με τον κόσμο των κωφών», Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, έκανε θεολογική διερμηνεία της Θείας Λειτουργίας στη ελληνική νοηματική γλώσσα.

Τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Εφημέριος της Ενορίας του Αγ. Δημητρίου, Πρωτοπρεσβ. Αθανάσιος Τρίκκας.

Η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, εδώ και είκοσι χρόνια, με την πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και την άμεση φροντίδα και ευθύνη του π. Ιωάννου Καραμούζη, ο οποίος είναι διδάκτωρ Θεολογίας με διατριβή σχετική με την ποιμαντική διακονία των κωφαλάλων, έχει αναπτύξει ποιμαντική δράση στον τομέα της κατήχησης των κωφών αδελφών μας, ενώ παράλληλα έχει ενεργοποιήσει πολλούς ακούοντες, μέσα από την λειτουργία των Σεμιναρίων «Γνωριμία με τον κόσμο των κωφών», ώστε να έλθουν σε επαφή με την κουλτούρα και τη ζωή των κωφών αδελφών μας.

Μετά την Θεία Λειτουργία παρετέθη πρωινό στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού.

                                                                                                  ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages