Η αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» μας αφορά όλους - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» μας αφορά όλους

Με δεδομένη τη συχνή κάλυψη αναγκών υγείας των κατοίκων της Εύβοιας από δημόσιες δομές υγείας της Αττικής, η συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ειδικότερα των εξειδικευμένων μας αφορά όλους.
Οι εξελίξεις στον πολύ ευαίσθητο τομέα της παιδιατρικής φροντίδας με το αιφνιδιαστικό και ακατανόητο σχέδιο της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας να αναστείλει την τακτική λειτουργία ενός εξειδικευμένου  παιδιατρικού  νοσοκομείου, του «Παίδων Πεντέλης», εντείνουν την υγειονομική ανασφάλεια.
Ένας τέτοιος σχεδιασμός προκαλεί όχι μόνο το δημόσιο αίσθημα, αλλά και την κοινή λογική, όταν χρησιμοποιείται ως δικαιολογία η λειτουργία του νοσοκομείου ως «mega» εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά.  Λες και δεν θα μπορούσε να στηθεί σε κάποιον άλλο χώρο τέτοιου τύπου εμβολιαστικό κέντρο! Το «Παίδων Πεντέλης» εντάχθηκε στο ΕΣΥ το 1984, εξυπηρετεί όχι μόνο το Λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και γειτονικούς νομούς, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες που το έχουν καταξιώσει σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ αποτελεί εκπαιδευτικό κέντρο που χορηγεί πλήρη ειδικότητα παιδιατρικής. Είναι πραγματικά πρωτοφανής στα χρονικά η απόφαση να αποδυναμωθεί  ένα ειδικό παιδιατρικό νοσοκομείο για να επιτελέσει μια λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως ο εμβολιασμός.
Στην πραγματικότητα και ενώ η  Ελλάδα διαθέτει μόνο τέσσερα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία (3 στην Αττική, 1  στην Πάτρα) και οι νοσηλείες παιδιών με Covid-19 αυξάνονται αυτή την περίοδο, η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να «ακρωτηριάσει» τη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων της Βόρειας Αττικής. 
Παρά την καθολική αντίδραση γιατρών, εργαζομένων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων της περιοχής και κομμάτων της αντιπολίτευσης, το Υπουργείο Υγείας επιμένει να  αναστείλει την εφημερία του Νοσοκομείου. Σε μια επίδειξη μάλιστα ακραίου αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής αντίληψης, ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης προσέφυγε στο Πρωτοδικείο για να κηρυχθεί η 24ωρη απεργία των εργαζομένων του νοσοκομείου παράνομη και καταχρηστική, ενώ χθες, Κυριακή, την είσοδο του Νοσοκομείου φυλούσαν δυνάμεις των ΜΑΤ για να μην επιτρέψουν στους γιατρούς του Νοσοκομείου να εφημερεύσουν. 
Η υπόθεση της υγείας και ακόμη περισσότερο της υγείας του παιδικού πληθυσμού είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως όχημα για να «πασάρει» ο Υπουργός Υγείας πελατεία στον ιδιωτικό τομέα. Τον καλούμε λοιπόν να ακυρώσει την απόφαση του και να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία του «Παίδων Πεντέλης» (τακτική και εφημεριακή). Σε αυτή την έκκληση η ανάγκη στήριξης όλων των πολιτικών και θεσμικών εκπροσωπήσεων του νομού είναι αυτονόητη. 

Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας
ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages