Β. Αποστόλου στην ΕΡΤ1: Η ακρίβεια και η πανδημία αποτελούν προβλήματα που απειλούν την κοινωνική συνοχή της χώρας μας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Β. Αποστόλου στην ΕΡΤ1: Η ακρίβεια και η πανδημία αποτελούν προβλήματα που απειλούν την κοινωνική συνοχή της χώρας μας

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ 
ΠΡ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Χαλκίδα, 16 Ιανουαρίου 2022

Β. Αποστόλου: Η ακρίβεια και η πανδημία αποτελούν προβλήματα που απειλούν την κοινωνική συνοχή της χώρας μας.

Τοποθέτηση του Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού, κατά την παρουσία του στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “ΕΡΤ Σαββατοκύριακό” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Σκάλκο, Κώστα Λασκαράτο και Νίνα Κασιμάτη, για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, καθώς και για το χειρισμό της πανδημίας από την κυβέρνηση.
“Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε για το Δεκέμβρη πληθωρισμό 5.1%, που αποτελεί ρεκόρ και  φανερώνει ότι η ακρίβεια είναι πλέον καθεστώς. Αφορά βασικά αγαθά και είδη διατροφής απαραίτητα για την επιβίωση των πολιτών, πόσο μάλλον όταν οι αυξήσεις στην ενέργεια είναι εκρηκτικές. Γι αυτό κρίνεται απολύτως αναγκαία η άμεση λήψη μέτρων. Χρειάζεται μια παρέμβαση στην αγορά, τέτοια που δεν θα επιτρέψει να καταστούν οδυνηρές οι συνέπειες στη κοινωνία.

Καταθέτω μερικά μέτρα από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, που μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα.
1)Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ για να προστατευτεί το διαθέσιμο εισόδημα και να τονωθεί η κατανάλωση. Όταν ο Πρωθυπουργός αντιλήφθηκε ότι το αρχικό 2% αποτελούσε εμπαιγμό, έσπευσε να το χειριστεί επικοινωνιακά και να δώσει υποσχέσεις για νέα αύξηση το Μάϊο. Δυστυχώς δεν έχει αντιληφθεί ότι η κατάσταση είναι τραγική και απαιτεί άμεσες παρεμβάσεις.
2)Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για πετρέλαιο θέρμανσης κατά 90%, για πετρέλαιο κίνησης κατά 20% και για βενζίνη κατά 50%. Δηλαδή μείωση στα κατώτερα επιτρεπτά ευρωπαϊκά επίπεδα. 
Έχουμε καταθέσει σχετική τροπολογία για την περίοδο Οκτώβρης 2021 έως τέλος Μάρτη του 2022. 
3)Μείωση τιμολογίων της ΔΕΗ ώστε να συμπαρασύρει και τους ιδιώτες παρόχους, και εξαντλητικούς ελέγχους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και 

Ο εφησυχασμός της κυβέρνησης για την πανδημία είναι άκρως επικίνδυνος. 
Η ευκολία των κυβερνητικών στελεχών να λένε διαρκώς ότι βρισκόμαστε στον τελευταίο μήνα προκαλεί μεγάλη ανησυχία.
Απαιτείται άμεσα η αναβάθμιση της επιδημιολογικής επιτήρησης της πανδημίας και της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων, μέσα από την σοβαρή ενίσχυση των δημόσιων δομών και εργαστηρίων. 
Τα μοριακά τεστ είναι δωρεάν σχεδόν σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, είτε με συνταγή γιατρού, είτε σε δημόσιες δομές, είτε προληπτικά. Και στις χώρες που πληρώνονται η τιμή τους είναι, σχεδόν σε όλες, μικρότερη.
Είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης που επιμένουμε να αντιμετωπίζουμε μια κρίση δημόσιας υγείας, με όρους ατομικής ευθύνης και ατομικού κόστους.
Δυστυχώς συνεχίζουμε να ακολουθούμε τη συνταγή της απόλυτης αποτυχίας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages