Χρειαζόταν η μελέτη Τσιόδρα για να δούμε τι ΔΕΝ πάει καλά; - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Χρειαζόταν η μελέτη Τσιόδρα για να δούμε τι ΔΕΝ πάει καλά;

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, Διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr iatrikanea 

Χρειαζόταν η μελέτη Τσιόδρα για να δούμε τι ΔΕΝ πάει καλά; Μήνες φωνάζουμε και προτείνουμε αλλά ποιος ακούει;
  
Η μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα τάραξε τα νερά και αποκάλυψε ηχηρά, αλήθειες που όμως γνωρίζουμε αρκετούς μήνες.

Το ότι πεθαίνει κόσμος στην επαρχία το έχουμε αποκαλύψει και εμείς από εδώ πριν δύο μήνες. Μας το επιβεβαίωσαν καθηγητές και η υπουργός κα Γκάγκα. Πώς λοιπόν μπορούμε να λέμε ότι ΔΕΝ γνώριζαν αφού γνωρίζουν ότι οι θάνατοι της Αθήνας από κοροναϊό είναι δυσανάλογα λιγότεροι από την υπόλοιπη Ελλάδα;

Και τι έχουν κάνει για αυτό; Tίποτα. 

Η μελέτη Τσιόδρα προφανώς ήταν γνωστή στο Μαξίμου. Γιατί; 
Γιατί η μελέτη αναφερόταν στην περίοδο Υπουργίας Κικίλια - Κοντοζαμάνη. 
Και τους παύσανε και τους δύο. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Το κακό είναι ότι αντικαταστάθηκε από ένα δίδυμο Πλεύρη - Γκάγκα που αποδεικνύονται και αυτοί λίγοι.

Ο Πλεύρης ήθελε με το που ανέλαβε να δείξει ένα άλλο πρόσωπο. Όμως τι έκανε γι' αυτό;
Τίποτα διαφορετικό.
Η Γκάγκα μάχιμη γιατρός το άλλο πρόσωπο του Υπουργείου σίγουρα πολύ καλύτερη από τον Κοντοζαμάνη αλλά με ένα σημαντικό μειονέκτημα ΔΕΝ γνωρίζει από πολιτική. Το ομολογούσε και η ίδια που ζητούσε περίοδο χάριτος για να προσαρμοστεί στα νέα της καθήκοντα. Όμως την ώρα της μάχης έχεις δυνατότητα να χάνεις έστω και ένα λεπτό;
Τάχα μου ο Πλεύρης εμφανίστηκε στην αρχή ότι θα είναι κοντά στους δημοσιογράφους και ότι θα αλλάξουν τα κακώς κείμενα. Και τι έκανε διαφορετικό; TΙΠΟΤΑ. 

Τα ερωτήματα αμείλικτα:

Η μελέτη Τσιόδρα τι έφερε στο προσκήνιο; 
ΔΕΝ υπάρχει οργανωμένη Πρωτοβάθμια Υγεία. 
Οι ασθενείς πεθαίνουν από το σπίτι τους. Το λένε όλοι γιατροί και ασθενείς. 
Αρρωσταίνουν από κοροναϊό και αφήνονται σε καραντίνα στο σπίτι. 
Ο ΕΟΔΥ τους ενημερώνει να μείνουν σπίτι τους και αν δούνε να ανεβαίνει ο πυρετός και έχουν δύσπνοια να πάνε στο νοσοκομείο. 
Ναι αλλά τότε έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Με αποτέλεσμα να πηγαίνουν στο νοσοκομείο αρκετά βαριά, πριν την διασωλήνωση. Ούτε μονοκλωνικά ούτε άλλα φάρμακα έχουν ρόλο εκείνη την ώρα. Eίναι αργά.
Πολλά τα παραδείγματα με  τελευταίο τον Τράγκα. Βλέπουμε ένα Τράγκα να λέει ότι αρρώστησα και να μένει σπίτι. Γιατί; Mε τέτοια βαρύτατα υποκείμενα νοσήματα αντί να είναι στο νοσοκομείο από την πρώτη ημέρα μένει σπίτι και παίρνει μόνος του φάρμακα όπως έγραφε Βιταμίνες και αζιθρομuκίνη. Κρίμα χάθηκε άδικα ο άνθρωπος από αμέλεια. Όμως σαν τον Τράγκα είναι χιλιάδες. Πρόσφατα γράψαμε για τον ασθενή με την ηλικιωμένη μητέρα του, που η Πολιτική Προστασία του σύστησε να μείνει σπίτι καραντίνα και με συμπτώματα υψηλού πυρετού και ο φαρμακοποιός του έδωσε διάλυμα στοματικό!! Δεν τον πήρε κανείς να τον ρωτήσει πώς είναι. Απλά ήταν από τους τυχερούς που πάλεψε στο σπίτι και έγινε καλά. Πόσοι άλλοι όμως δεν τα καταφέρνουν;
Και αυτά στην Αθήνα. Στην Αθήνα υπάρχουν όμως αρκετοί παθολόγοι που ενημερώθηκαν έγκαιρα για τα πρωτόκολλα που πρέπει να εφαρμόσουν σε ασθενείς με κοροναϊό και όπως γνωρίζουμε έχουν πετύχει πολλούς ασθενείς να τους θεραπεύουν στο σπίτι. 
Ποιος τους ενημέρωσε; Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Επανειλημμένα τα σεμινάρια μέσω διαδικτύου που οργάνωσε ο Πατούλης. Ομιλητές όλοι οι γνωστοί καθηγητές που μετέφεραν γνώσεις και εμπειρία στους ιατρούς της Αθήνας και στους δημοσιογράφους υγείας που καλούσε να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια αυτά. Πόσοι παρακολουθούσαν; Ειδικά στα πρώτα κάποιοι χιλιάδες ιατροί. Και με ερωτήσεις και με απαντήσεις. 
Τι έκανε το Υπουργείο Υγείας στην ενημέρωση; Τίποτα.
 Το πιστεύετε ότι το Υπουργείο ΔΕΝ έκανε τίποτα; Μόνο καμπάνιες. 

Η περίοδος Κικίλια εφάρμοσε και μία άλλη μέθοδο εκπληκτική. Μακριά από τους δημοσιογράφους γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί!!! Δυο χρόνια ουσιαστικά επεβλήθει αφωνία στους δημοσιογράφους. Η συνέντευξη τύπου κάθε απόγευμα ήταν χωρίς δημοσιογράφους. Αυτό βόλευε το Υπουργείο και το ανίκανο γραφείο τύπου του Υπουργείου Υγείας. Απίστευτο και όμως πραγματικό. 
Τι έκανε ο Πλεύρης με την Γκάγκα στην ενημέρωση; Tίποτα. 
Για να ακριβολογούμε αφήνουν τρεις τέσσερις δημοσιογράφους να ρωτήσουν κάτι τους ειδικούς. Οι δημοσιογράφοι ασχέτως πιστοποιητικού πρέπει να υποβληθούν σε rapid τεστ από τις πέντε το απόγευμα για να παρευρεθούν στην συνέντευξη τύπου στις έξι. Αυτό από μόνο του δημιουργεί κώλυμα και έτσι ελάχιστοι προσέρχονται οπότε ουσιαστικά δεν γίνονται ερωτήσεις. 


Όταν ανέλαβε η Γκάγκα της θυμίσαμε ότι ο ΙΣΑ όπου συμμετείχε και η ίδια έκανε ενημερωτικά σεμινάρια σε γιατρούς με την χρήση ΖΟΟΜ. Της προτείναμε λοιπόν να κάνει το ίδιο στην απογευματινή συνέντευξη τύπου αλλά και σε γιατρούς. Μάλιστα της είπαμε ότι αυτό κάνει καθημερινά στην ενημέρωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με τους δημοσιογράφους παγκοσμίως. Ομολόγησε ότι ήταν πολύ κάλη ιδέα, αλλά τα πράγματα έμειναν εκεί. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. 
Πλήρης αδιαφορία και ανικανότητα.
Απίστευτο και όμως πραγματικό.

Και τι περιμένουμε να κάνουν στην επαρχία;
Τα νούμερα φωνάζουν. Η Κεντρική Μακεδονία παρουσιάζει την μεγαλύτερη αύξηση θανάτων. Τι σημαίνει αυτό; Φταίνε τα νοσοκομεία ή φταίει η Πρωτοβάθμια Υγεία; Δεν θα έπρεπε να Υπουργείο να κινητοποιηθεί και να κάνει ό,τι καλύτερο προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα;

Δυστυχώς Τίποτα. Ενημερώνουμε ότι υπάρχει ΜΕΘ που την κρατά Δερματολόγος και ΩΡΛ!!! Τι να σου κάνουν αυτοί οι δυστυχείς ιατροί που δεν έχουν εκπαιδευτεί στην εντατικολογία; 
Δυστυχώς η παθογένεια του Ελληνικού Κράτους σε όλο του το μεγαλείο. 
Μετά μας φταίει ο Τσιόδρα και ο Λύτρας και κάθε ένας που βγαίνει και φωνάζει τα κακώς κείμενα. 
Και η γελοιότητα συνεχίζεται στην Βουλή με κραυγές ένθεν και εκείθεν και ο κόσμος πεθαίνει. 
Ντροπή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages