Συνάντηση Θ. Ζεμπίλη με Τ. Θεοδωρικάκο για ενίσχυση της Αστυνομίας Εύβοιας και θεσμικά ζητήματα του κλάδου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνάντηση Θ. Ζεμπίλη με Τ. Θεοδωρικάκο για ενίσχυση της Αστυνομίας Εύβοιας και θεσμικά ζητήματα του κλάδου

Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, συνάντησε σήμερα ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Θανάσης Ζεμπίλης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν την λειτουργία και επαναλειτουργία αστυνομικών τμημάτων της Εύβοιας, καθώς και σε θεσμικά ζητήματα της ΕΛ.ΑΣ.  
 
Ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό την επανίδρυση του Αστυνομικού Σταθμού στην Αυλίδα ή την ίδρυση Β´ Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, με περιοχές δικαιοδοσίας την Αυλίδα και την Ανθηδόνα. Όπως εξήγησε ο Βουλευτής Ευβοίας στον κ. Θεοδωρικάκο, η επαναλειτουργία του ΑΣ Αυλίδας αποτελεί αίτημα του Δήμου Χαλκιδέων και μείζον ζήτημα για την αστυνόμευση και την ασφάλεια της περιοχής, δεδομένου ότι στη Ριτσώνα λειτουργεί δομή φιλοξενίας προσφύγων και αρκετές φορές έχουν σημειωθεί συμπλοκές προσφύγων. «Η αστυνόμευση της ΔΕ Αυλίδας, της ΔΕ Ανθηδόνος και του ΚΥΤ Ριτσώνας δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα. Οφείλουμε ως Πολιτεία να πράξουμε τα δέοντα, ώστε να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στις συγκεκριμένες περιοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Ευβοίας.  
 
Ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε, ακόμη, την αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού στα Λουτρά Αιδηψού σε Αστυνομικό Τμήμα. «Μετά την τεράστια φυσική καταστροφή που υπέστη η Βόρεια Εύβοια είναι επιτακτική ανάγκη να επιδείξουμε έμπρακτη στήριξη προς την περιοχή και τους ανθρώπους της. Η αναβάθμιση του ΑΣ στα Λουτρά Αιδηψού σε ΑΤ είναι ένα πάγιο αίτημα κατοίκων και τοπικής αυτοδιοίκησης, που θα επαναφέρει το αίσθημα δικαίου και θα ενισχύσει τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης», υπογράμμισε ο Θανάσης Ζεμπίλης.   
 
Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρθηκε στην μετεγκατάσταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας σε νέο λειτουργικότερο κτήριο, κάτι το οποίο θα συμβάλει και στην αποσυμφόρηση της κυκλοφοριακής κίνησης στη Χαλκίδα. «Είναι σημαντικό οι κρατικές υπηρεσίες να λειτουργούν σε νέα λειτουργικά κτήρια προς όφελος των πολιτών και των εργαζομένων», ανέφερε ο Βουλευτής Ευβοίας.  
 
Επιπλέον, ο Βουλευτής Ευβοίας εξήγησε στον αρμόδιο Υπουργό το πρόβλημα που δημιουργείται στη λειτουργία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας με τις συχνές μετακινήσεις αστυνομικών δυνάμεων για υπηρεσιακούς λόγους, προκειμένου να συνδράμουν μονάδες της Αττικής και άλλων περιοχών. «Οι συχνές μετακινήσεις των αστυνομικών υπαλλήλων δημιουργούν σοβαρότατα ζητήματα λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες της Εύβοιας σε αστυνόμευση. Σας ζητώ να επιληφθείτε επί του θέματος, γιατί είναι πολύ σοβαρό», είπε ο Θανάσης Ζεμπίλης.     
 
Τέλος, ο Θανάσης Ζεμπίλης συζήτησε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για τα θεσμικά ζητήματα του αστυνομικού κλάδου. Ανάμεσα σε άλλα, συζητήθηκαν πάγια αιτήματα του κλάδου, όπως η τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου για την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων ωρών νυχτερινής απασχόλησης, την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος και την θεσμοθέτηση κινήτρων οικονομικής επιβράβευσης για τους αστυνομικούς που εμπλέκονται άμεσα στη διαχείριση κρίσεων.   
 
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα του Βουλευτή Ευβοίας και να επανέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα με συγκεκριμένες προτάσεις ως προς την επίλυσή τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages