Η Ιστορία έχει πρόσωπο - Μορφές του 1821 στην Ελλάδα του Όθωνα από τον Βέλγο διπλωμάτη Benjamin Mary» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η Ιστορία έχει πρόσωπο - Μορφές του 1821 στην Ελλάδα του Όθωνα από τον Βέλγο διπλωμάτη Benjamin Mary»

Παρουσίαση της έκδοσης «Η Ιστορία έχει πρόσωπο - Μορφές του 1821 στην Ελλάδα του Όθωνα από τον Βέλγο διπλωμάτη Benjamin Mary»

Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής) η παρουσίαση της έκδοσης «Η Ιστορία έχει πρόσωπο - Μορφές του 1821 στην Ελλάδα του Όθωνα από τον Βέλγο διπλωμάτη Benjamin Mary», η οποία αποτελεί συνέκδοση του Ιδρύματος Σύλβιας Ιωάννου και της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος-Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Α.Ε. η Προέδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό, υπογραμμίζοντας ότι «καθώς τα περισσότερα από αυτά τα πορτραίτα είναι, κατά παραίνεση [του Benjamin Mary], υπογεγραμμένα από τους απεικονιζόμενους, έχουμε μια επιπλέον ανεκτίμητη και συγκινητική ιστορική μαρτυρία – τον γραφικό τους χαρακτήρα».

Στην παρουσίαση χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Γ.Γ. της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος Θεμιστοκλής Π. Κοντογούρης και η Πρόεδρος του Ιδρύματος Σύλβιας Ιωάννου κ. Άρτεμις Σκούταρη. Για την έκδοση μίλησαν ο Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο Πέτρος Παπαπολυβίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Δρ Μαριλένα Ζ. Κασιμάτη, Ιστορικός της Τέχνης, και η Δρ Χαρίκλεια Γ. Δημακοπούλου, Ιστορικός των Θεσμών και επιστημονική επιμελήτρια της έκδοσης. Την εκδήλωση συντόνισε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΕΙΜ κ. Δήμητρα Κουκίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, η πρέσβης του Βελγίου Francoise Gustin, η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής κ. Έλλη Δρούλια, ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης κ. Φίλιππος Τσιμπόγλου, ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης κ. Νίκος Σταμπολίδης, ο Πρόεδρος ΔΣ Πολεμικού Μουσείου κ. Αναστάσιος Λιάσκος, η Πρύτανις του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου κ. Μαρία Νικολαΐδη, και εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages