Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (5) κλοπές από φωτοβολταϊκά πάρκα στην ευρύτερη αγροτική περιοχή της Αυλίδας Ευβοίας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (5) κλοπές από φωτοβολταϊκά πάρκα στην ευρύτερη αγροτική περιοχή της Αυλίδας Ευβοίας

Για τις ανωτέρω κλοπές ταυτοποιήθηκαν (5) ημεδαποί

Η συνολική χρηματική αξία των αφαιρεθέντων καλωδιώσεων χαλκού και άλλων μεταλλικών αντικειμένων, καθώς και το κόστος των φθορών που προκάλεσαν, υπερβαίνει τις (55.000) ευρώ

Οι ανωτέρω αποτελούσαν μέλη μίας εκ των τριών συμμοριών που εξαρθρώθηκαν πριν από έναν περίπου μήνα, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών 
 
Εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνολικά πέντε (5) κλοπές από φωτοβολταϊκά πάρκα, στην ευρύτερη αγροτική περιοχή της Αυλίδας Ευβοίας.

Για τις ανωτέρω κλοπές, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε (5) ημεδαποί και συγκεκριμένα τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι αποτελούσαν μέλη της συμμορίας (Α’) που εξαρθρώθηκε πλήρως την 21-10-2021, έπειτα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας (σχετικό το από 21-10-2021 Δελτίο Τύπου).  

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, οι ανωτέρω, από κοινού με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών από φωτοβολταϊκά πάρκα.
Πιο αναλυτικά, το χρονικό διάστημα από 12-09-2021 έως και 24-09-2021, με εναλλασσόμενη σύνθεση της επιχειρησιακής τους ομάδας, η οποία αποτελούταν από τρία τουλάχιστον άτομα, ανά περίπτωση, ενέχονται στην παραβίαση συρμάτινων περιφράξεων από (5) φωτοβολταϊκά πάρκα και την αφαίρεση, από το εσωτερικό τους, καλωδιώσεων χαλκού και άλλων μεταλλικών αντικειμένων.

Οι δράστες, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο τον προαναφερόμενο Οικισμό, προέβαιναν αρχικά στην κατόπτευση των υποψήφιων στόχων τους και ενεργώντας συνήθως μεσημβρινές ώρες, προσέγγιζαν τις εγκαταστάσεις των φωτοβολταϊκών πάρκων με συγκεκριμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εκ των δραστών, στο οποίο φόρτωναν και μετέφεραν τα κλοπιμαία.

Η συνολική χρηματική αξία των αφαιρεθέντων καλωδίων και των υπολοίπων κλοπιμαίων, καθώς και το κόστος των φθορών που προκάλεσαν, υπερβαίνει τις (55.000) ευρώ.

Γίνεται μνεία ότι για τους τρεις εκ των ανωτέρω δραστών, έχει διαταχθεί η προσωρινή τους κράτηση σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας.  

Την προανάκριση διενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας. 

Οι έρευνες και επιχειρησιακές δράσεις, σύμφωνα με τον ευρύτερο σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της διάπραξης κλοπών από φωτοβολταϊκά πάρκα, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages