Την Τετάρτη στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάζεται το 2ο συλλεκτικό μετάλλιο του ΑΜΑ από τον γλύπτη Κώστα Βαρώτσο - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Την Τετάρτη στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάζεται το 2ο συλλεκτικό μετάλλιο του ΑΜΑ από τον γλύπτη Κώστα Βαρώτσο

Η συνέντευξη Τύπου για τον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, τον οποίο διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ, θα γίνει την Τετάρτη (10/11, 13.30) παρουσία όλων των θεσμικών εκπροσώπων, στο κλειστό του Ταε Κβο Ντο.
Στην διάρκεια της θα αναλυθούν όλες οι λεπτομέρειες, που θα αφορούν στον αγώνα και στις παράλληλες δράσεις, αλλά θα παρουσιαστεί και το μετάλλιο του Μαραθωνίου, το οποίο επιμελήθηκε ο γλύπτης και καθηγητής Κώστας Βαρώτσος, ο οποίος μάλιστα θα είναι στο πάνελ των ομιλητών.
Πρόκειται για το δεύτερο μετάλλιο της σειράς, που ξεκίνησε το 2019 κι είχε ως θέμα τη Μάχη του Μαραθώνα και έφερε την υπογραφή του Αλέκου Φασιανού. Ο "Θρυλικός Ημεροδρόμος του 490 π.Χ." ο οποίος ξεψύχησε μεταφέροντας το νικητήριο μήνυμα στην Αθήνα και αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για τη γέννηση Μαραθωνίου δρόμου αποτέλεσε την κεντρική ιδέα πάνω στην οποία εστίασε ο διεθνώς καταξιωμένος γλύπτης και καθηγητής το τμήμα Αρχιτεκτονικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κώστας Βαρώτσος για την εικαστική σύνθεση του μεταλλίου που θα απονεμηθεί σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν.
Στην άλλη όψη του στρογγυλού μεταλλίου - δημιουργία του σχεδιαστή βιομηχανικών προϊόντων Σπύρου Κίζη του KIZI Design Studio- απεικονίζεται το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και αναγράφεται ο αγώνας στον οποίο συμμετέχει ο κάθε δρομέας.
Τόσο ο Σπύρος Κίζης όσο και οι εικαστικοί προσφέρουν το έργο τους αφιλοκερδώς προς τον ΣΕΓΑΣ και τον Μαραθώνιο Αθήνας, για να στηρίξουν την προβολή της πολύτιμης κληρονομιάς του Μαραθωνίου και το τεράστιο κοινωνικό του ρόλο παγκοσμίως.
Παρουσία πρωταθλητών και θεσμικών η συνέντευξη 
Στη συνέντευξη της Τετάρτη θα παραβρεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Η πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Σοφία Σακοράφα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενακης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο προϊστάμενος του Αθλητικού Τμήματος της ΕΡΤ, Δημήτρης Χατζηγεωργίου και ο Τεχνικός Διευθυντής του ΑΜΑ, Ηλίας Ζαχαρόγιαννης.
Ιδιαίτερης σημασίας θα είναι η παρουσία των δύο αθλητών μας, που σε λίγα 24ωρα θα πάρουν θέση εκκίνησης στον ιστορικό αγώνα. Στο πάνελ των ομιλητών θα βρεθεί ο τρεις φορές νικητής στο πρωτάθλημα Μαραθωνίου Κώστας Γκελαούζος, πρόσφατα νικητής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος, και η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου Γκλόρια Πριβιλέτζιο. Οι δύο πρωταγωνιστές θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για τη συμμετοχή τους στον αγώνα και τα άμεσα αγωνιστικά τους σχέδια.
•  Σύμφωνα με την ένημέρωση που έχει σταλεί σε όσους έχουν κάνει αίτημα για διαπίστευση στον 38ο ΑΜΑ επισημαίνουμε:
•  Στο Κέντρο Εγγραφών στο κλειστό του Ταε Κβο Ντο θα λειτουργήσει γραφείο για την εξυπηρέτηση των δημοσιογράφων και των τεχνικών ΜΜΕ οι οποίο θα μπορούν να παραλαμβάνουν τις διαπιστεύσεις τους (Τετάρτη έως Παρασκευή 10:00-18:00).
•  Οι φωτορεπόρτερ σύμφωνα με την ενημέρωση που τους έχει σταλεί θα παραλαμβάνουν τις διαπιστεύσεις τους και το ειδικό γιλέκο τους στην είσοδο Τύπου για τον αγωνιστικό χώρο (στο πέταλο) στο Καλλιμάρμαρο το Σάββατο στη διάρκεια των 10χλμ ή την Κυριακή στη διάρκεια του ΑΜΑ 
•  Επισημαίνεται ότι διαπιστεύσεις θα παραλάβουν ΜΟΝΟ όσοι έχουν στείλει εγκαίρως αίτημα στο γραφείο Τύπου και σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό πλήρως εμβολιασμού ή νόσησης. 

Η ολυμπιακή ομάδα στίβου βραβεύεται στη διάρκεια του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας
  Η ιστορία του μαραθωνίου ζωντανεύει και πάλι την Κυριακή 14 Νοεμβρίου με τη διεξαγωγή του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και συναντά τους σύγχρονους πρωταγωνιστές των Ολυμπιακών Αγώνων.
Το πρωί της Κυριακής, λίγο πριν ο πρώτος μαραθωνοδρόμων μπει στο Παναθηναϊκό στάδιο για να τερματίσει τα 42,195 μ., η εθνική ομάδα που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα κάνει τη δική της παρουσία στην εγκατάσταση, προκειμένου να τιμηθεί από την Ομοσπονδία.
Ο "χρυσός" ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, ο  Εμμανουήλ Καραλής, η Νικόλ Κυριακοπούλου, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, αλλά και τα υπόλοιπά μέλη της αποστολής που μετείχαν στο κορυφαίο γεγονός του πλανήτη θα παρελάσουν στο Παναθηναϊκό στάδιο θα ζήσουν την μαγεία της παρουσίας στον ιστορικό χώρο και φυσικά θα απολαύσουν το χειροκρότημα των θεατών.
Στη σύντομη τελετή τα μέλη της ομάδας μας και οι προπονητές τους θα τιμηθούν από την Ομοσπονδία για την προσπάθεια και τα αποτελέσματα στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.
Η ολυμπιακή μας ομάδα κατάφερε να πραγματοποιήσει την καλύτερη εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2004 και τη διοργάνωση της Αθήνας, παρά το δύσκολο περιβάλλον που δημιούργησε σε πολλά επίπεδα, η πανδημία του ιού Covid-19, γεγονός που δίνει μεγαλύτερη αξία στην προσπάθεια τους. 
Σπύρος Καπράλος: Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στηρίζει διαχρονικά τον Μαραθώνιο της Αθήνας (vid)
Τη διαχρονική στήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στη διοργάνωση του Μαραθωνίου της Αθήνας, εκφράζει με δήλωση του, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος.
O πρόεδρος της ΕΟΕ, λίγες ημέρες πριν από τον 38ο Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό έστειλε το δικό του μήνυμα για τη σημασία του αγώνα και τη στήριξη της ΕΟΕ σε αυτόν
«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στηρίζει διαχρονικά τον Μαραθώνιο της Αθήνας παραχωρώντας το Παναθηναϊκό Στάδιο για τη γιορτή του τερματισμού αυτού του μεγάλου γεγονότος. Εκεί, μαζεύονται όλοι οι Αθηναίοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά για να γιορτάσουν όλοι μαζί την επιτυχία αυτών που καταφέρνουν να τερματίσουν. Έτσι και αυτή τη φορά πάλι θα είμαστε στο πλευρό όλων όσοι θα αγωνιστούν σε αυτό το μεγάλο γεγονός, και πάντα η Ε.Ο.Ε., σε όλα τα μεγάλα γεγονότα στέκεται αρωγός και βοηθός».

Δείτε τη δήλωση του σε βίντεο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages