Β. Αποστόλου: Να στηρίξουμε όλοι την κατασκευή του δρόμου Πολιτικών- Λίμνης - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Β. Αποστόλου: Να στηρίξουμε όλοι την κατασκευή του δρόμου Πολιτικών- Λίμνης

Στην εκδήλωση «Κανδήλιον Όραμα» που διοργάνωσε η ομάδα Ευβοέων και φίλων της Εύβοιας, με στόχο την κατασκευή του δρόμου Πολιτικών- Λίμνης, στην Αιδηψό το Σάββατο 9/10/2021, παραβρέθηκε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Ευβοίας Βαγγέλης Αποστόλου. Στην τοποθέτηση του είπε τα παρακάτω:

«Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Το ζήτημα του συγκεκριμένου οδικού άξονα μας έχει απασχολήσει επί πολλά χρόνια και είναι θετική κατάληξη ότι αποτελεί την πρόταση για τον οδικό άξονα που θα συνδέσει τα Πολιτικά με τη Λίμνη.
Βασικά αυτό είναι το αντικείμενο και επ’ αυτού νομίζω πλέον συμφωνούμε όλοι. Από κει και πέρα βεβαίως αρχίζουν και μπαίνουν άλλου είδους ζητήματα, όπως για παράδειγμα αυτό του 1998, όταν ήταν η άλλη φορά που είχε φτάσει λίγο πριν την υιοθέτησή του, τότε που έφτασαν οι σχετικές μελέτες των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο και απορρίφθηκαν γιατί κρίθηκε ότι υπάρχουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Αυτό που κυριάρχησε τότε στην κουβέντα ήταν ότι «μα γιατί τότε δεν προτείνουμε να γίνει το έργο με τη διαδικασία των σηράγγων, τη στιγμή που ήδη είχαν αρχίσει σε όλη τη χώρα να μπαίνουν τέτοιου είδους ζητήματα. 
Δεν συνεχίστηκε η συζήτηση, αλλά κατά καιρούς ερχόταν το ζήτημα. Τώρα, σήμερα θα έλεγα ότι έρχεται σε μια ώρα η οποία ως συγκυρία είναι κακή. Αυτό που βιώνουμε, αυτό που έχει υποστεί η Εύβοια είναι ολοκληρωτική καταστροφή, αλλά ταυτόχρονα εμείς ζητάμε ότι πρέπει να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η παραμονή, η επιβίωση των κατοίκων και την επόμενη ημέρα. Ούτε ένας να μη φύγει από την περιοχή. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα.
Αυτό βεβαίως το μεγάλο στοίχημα για να υπηρετηθεί θέλει οπωσδήποτε και το συγκεκριμένο οδικό άξονα, ο οποίος θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Θα σας κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου και θα σταθώ λίγο σ αυτά που είπε ο καθηγητής, ο κ. Ηλιού. Καταρχήν έχετε την υποχρέωση να προχωρήσετε στην επικαιροποίηση της συγκεκριμένης μελέτης, που σημαίνει ότι η επικαιροποίηση θα λάβει υπόψη πάρα πολλά από αυτά που συζητάμε.
Άρα λοιπόν όταν είμαστε σε μια ώρα όπου τα 2/3 της Β. Εύβοιας, από πλευράς φυσικού περιβάλλοντος έχουν εξαφανιστεί, οφείλουμε να πλησιάζουμε θέματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον, να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο σκεπτικιστές, για να μη βρεθούμε πάλι σε ίδιες καταστάσεις.

Εγώ δεν κατάλαβα ένα πράγμα σήμερα. Ενώ περίμενα ότι η μεγαλύτερη διαδρομή του οδικού άξονα θα ήταν, έτσι όπως διαμορφώνονται οι κατασκευές σήμερα στα συγκεκριμένα έργα, μια σήραγγα υπόγεια η οποία και θα ξεπερνούσε όλα τα ενδεχόμενα αρνητικά ζητήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν από πλευράς περιβαλλοντικών επιπτώσεων, προέκυψε ένα τούνελ 212 μέτρων. 
Είναι το κόστος; Γι αυτό δεν υιοθετήθηκε αυτή η παράμετρος… δεν πήγαμε προς τα εκεί, και πόσο είναι αυτό το κόστος; Γιατί καταλαβαίνετε ότι το κόστος εάν υπάρξει αρνητική απόφαση θα είναι ζωές. Άρα λοιπόν δείτε και το συγκεκριμένο κομμάτι. 
Εμείς από τη δική μας πλευρά επαναλαμβάνω και πάλι οπωσδήποτε θα βοηθήσουμε σ αυτή την κατεύθυνση. Η διαδικασία σας από δω και πέρα είναι, καταρχήν να μη βιαστείτε στη λογική «την έχουμε έτοιμη τη μελέτη», ξανά δείτε το πάλι, με τους προβληματισμούς που υπάρχουν, εάν υπάρχουν. Πρέπει να ξέρετε ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ήδη έχει εκφράσει την άποψη της. Δε συζητάει το θέμα του συγκεκριμένου οδικού άξονα, να το λάβετε αυτό σοβαρά υπόψη και στις προτάσεις που θα καταθέσετε. Ιδιαίτερα ο χώρος της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να μπει σ αυτή τη διαδικασία, είναι υποχρέωση μας προς όλους τους πολίτες που αγωνιούν αυτή την περίοδο. 
Καλή επιτυχία στο έργο σας. Θα είμαστε μαζί σας και επαναλαμβάνω επιτρέψτε μας τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Μαζί θα τις δούμε και θα τις συζητήσουμε.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages