Θερινές Δράσεις Προσκόπων Εύβοιας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Θερινές Δράσεις Προσκόπων Εύβοιας

Λυκόπουλα 1ου Χαλκίδας στον Άγιο
Αφήνοντας πίσω το καλοκαίρι, οι Πρόσκοποι όπως κάθε χρόνο, πραγματοποίησαν μία σειρά από κατασκηνώσεις και στις θερινές δραστηριότητες γενικότερα. 
Αναπόσπαστο κομμάτι του προσκοπικού προγράμματος, ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες πανδημίας που βιώνουμε τους τελευταίους 19 μήνες, αποτελεί η επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Όχι με τη γενική έννοια μιας εκδρομής – επίσκεψης στις υπέροχες εξοχές της πατρίδας μας, αλλά  ζώντας μέσα στη φύση, με διανυκτερεύσεις στο ύπαιθρο σε σκηνές ή καταλύματα, με τις βραδινές συγκεντρώσεις μας με τα σκετς, τα παιχνίδια και τα τραγούδια που δίνουν στις  διακοπές των Προσκόπων μας, μια μαγευτική χροιά, που λίγα παιδιά στην ηλικία τους έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν. 
Το καλοκαίρι, 80 Πρόσκοποι της Χαλκίδας και 15 των Μεσσαπίων, έστησαν τις καλοκαιρινές τους κατασκηνώσεις, στο Καντήλι στο δάσος του  Αγίου, στη Δημ. Ενότητα Νηλέως (Δ. Μαντουδίου, Λίμνης, Αγ. Άννας και  στη Συκιά Δωρίδας Φωκίδας.
Ανιχνευτές Χαλκίδας σε περισυλλογή
Αρχηγοί των Κατασκηνώσεων και των θερινών δράσεων γενικότερα, ήταν οι: Διονύσης Ανδριανόπουλος, Πέτρος Ανάγνου, Χριστίνα Κρητικού, Δημήτρης Τρακανιάρης, Ελένη Λιάσκου, Ευάγγελος Αθανασίου.  
Τη δράση των Προσκόπων σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά της Βόρειας Εύβοιας, περιγράψαμε σε προηγούμενο δελτίο τύπου. Θα πρέπει ωστόσο να προσθέσουμε ότι το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, αφού διαπίστωσε ότι υπήρξε πληθώρα προσφορών σε είδος από διάφορους φορείς, προχώρησε σε στοχευμένες δράσεις βοήθειας προς τις πληγείσες περιοχές, οι οποίες ολοκληρώθηκαν μόλις την 12/9/21. Συγκεκριμένα με το πρόγραμμα «Να Βοηθώ», τέλος Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου οργανώθηκαν τρεις αποστολές ενηλίκων στελεχών - εθελοντών προς τη Βόρεια Εύβοια με τεράστια συμμετοχή και πολύ σημαντικό έργο, το οποίο αναγνωρίστηκε από τις τοπικές Αρχές.    
Ανιχνευτές Χαλκίδας στην Αγ. Άννα
       Επίσης σας ενημερώνουμε ότι την προσεχή περίοδο 2021-22 περιμένουμε τα παιδιά της Εύβοιας σε Χαλκίδα, Ν. Αρτάκη, Ψαχνά και Λίμνη, στις εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις των τμημάτων μας, όπου έμπειροι και εκπαιδευμένοι εθελοντές (οι Βαθμοφόροι μας) προσφέρουν παιδαγωγικό προσκοπικό παιχνίδι σε τουλάχιστον 300 παιδιά όλων των ηλικιών. Παιχνίδι, που στοχεύει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, στην επαφή τους με τα σύγχρονα προβλήματα και στην διοχέτευση της ενεργητικότητάς τους στη ζωή στη φύση, στην προσφορά στο συνάνθρωπο και στην αυτοοργάνωσή τους σε μικρές κοινωνίες – παρέες, όπου, αναλαμβάνοντας υπεύθυνους ρόλους, προετοιμάζονται για την ενηλικίωση τους και την ανάληψη πραγματικών ευθυνών. 
Θεωρούμε, ακόμη, υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε όσους συμπαραστάθηκαν στις Κατασκηνώσεις μας, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας που συνεχίζεται, ιδίως τους γονείς των Προσκόπων μας που βοήθησαν υλικά και ηθικά στις κατασκηνώσεις μας και που στελεχώνουν τις Επιτροπές Κοινωνικής Συμπαράστασης και διαχειρίζονται με διαφάνεια και υπευθυνότητα το υλικό και τα οικονομικά μας. 
Τηλέφωνα επικοινωνίας ενόψει της νέας περιόδου 2021-22: 
Για το 1ο Σύστημα Χαλκίδας: Κοτσίφης Νώντας: 6944424759
Για το 4ο Σύστημα Χαλκίδας: Κοροβός Μπάμπης: 6934002227
Για το 6ο Σύστημα Χαλκίδας: Λιάσκου Ελένη: 6970142502
Για το 1ο Σύστημα Ν. Αρτάκης: Χαλβατζή Ζωζώ: 6937256963
Για το 1ο Σύστημα Μεσσαπίων: Δούδαλη Ιωάννα: 6978176043
Για το 1ο Σύστημα Λίμνης: Τσαντίλη Ελένη: 6981599687
Βοήθεια στο κλειστό Χαλκιά - Αναστασιάδη

Πρόσκοποι Ομάδας 1ου Χαλκίδας & Μεσσαπίων στον Άγιο2

Πρόσκοποι Ομάδας 1ου Χαλκίδας & Μεσσαπίων στον Άγιο3
Πρόσκοποι Ομάδας 6ου Χαλκίδας στη Γκιώνα2

Πρόσκοποι Ομάδας 1ου Χαλκίδας & Μεσσαπίων στον Άγιο

Πρόσκοποι Ομάδας 6ου Χαλκίδας στη Γκιώνα3

Πρόσκοποι Ομάδας 6ου Χαλκίδας στη Γκιώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages