Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στις Πυρόπληκτες Ροβιές - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στις Πυρόπληκτες Ροβιές

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας επισκέφθηκε την πυρόπληκτη Ενορία των Ροβιών, οι οποία χτυπήθηκε δύο φορές από την μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου, αρχικά στις 4 Αυγούστου και έπειτα στις 6 Αυγούστου, μετά από αναζωπύρωση.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη στην Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο, στο Ενοριακό Ι. Παρεκκλήσιο του Αγίου Ισιδώρου του εν Χίω μαρτυρήσαντος, το οποίο βρίσκεται στον καμένο πλέον ελαιώνα του χωριού.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν οι Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, Γαβριήλ Εμμανουηλίδης-Καθηγούμενος της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ Γέροντος Λίμνης, ο οποίος εκόμισε εκεί και την τιμία κάρα του Οσίου Δαυΐδ, προς ενίσχυση των εμπερίστατων αδελφών μας, ο Πρωτοπρεσβ. Νικόλαος Αναστασίου-Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Δημητρίου Ροβιών και ο Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος.

Το ιερό Αναλόγιο διηκόνησε χορός ιεροψαλτών-μελών της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής «Ενήχημα», υπό τη διεύθυνση το Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής κ. Σωτηρίου Κουτσούρη.

Την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Ροβιών, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον δευτερεύοντα Εφημέριο του Προσκυνηματικού Ι. Ναού Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη, το Εφημέριο της Ενορίας, Πρωτ. Νικόλαο Αναστασίου και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο.

Κηρύσσοντας τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Τίμιο Σταυρό ως κόσμημα της Εκκλησίας, αλλά και ανίκητο όπλο Της κατά του διαβόλου. Ενώ τόνισε ότι κάθε χριστιανός, για να φέρει ως κόσμημά του τον Σταυρό, πρέπει πρώτα να απεκδυθεί τον εγωισμό του, αλλά και νικητής, διά του Σταυρού, θα αναδειχθεί όταν αποφασίσει εκούσια και ευχαρίστως να ακολουθεί, με πίστη και αγάπη, τον Χριστό και να συσταυρώνεται μαζί Του για όλη την παρούσα ζωή, ώστε να γίνει και κληρονόμος της αιώνιας.

Οι ιερές Ακολουθίες της Κυριακής μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως (97,7fm).













                                                                                                ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages