Μ. Χατζηγιαννάκης: Η ακρίβεια στα καθημερινά προϊόντα χτυπάει χειρότερα τα νοικοκυριά στα νησιά μας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μ. Χατζηγιαννάκης: Η ακρίβεια στα καθημερινά προϊόντα χτυπάει χειρότερα τα νοικοκυριά στα νησιά μας

“Από τη δεκαετία του ’70 ζητούσαν οι νησιώτες το μεταφορικό ισοδύναμο και έπρεπε να έρθουν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας το 2018 για να ικανοποιήσουν ένα δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας και να στηρίξουν την ακριτική Ελλάδα”, ανέφερε από το βήμα της βουλής στην ομιλία του για τη νησιωτικότητα ο βουλευτής Ευβοίας και αν. τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ Προοεδευτική Συμμαχία Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς σοφός, επεσήμανε χαρακτηριστικά, για να καταλάβει ότι οι τιμές των απλών καθημερινών προϊόντων στα νησιά ήταν σαφώς ακριβότερες από τις αντίστοιχες στην Αθήνα και στην ηπειρωτική Ελλάδα και ότι έπρεπε να εξισωθούν. Χρειάστηκαν 40 ολόκληρα χρόνια για να το καταλάβει η ελληνική πολιτεία και να έρθει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να το υλοποιήσει, υποστήριξε ο βουλευτής Ευβοίας. Στη συνέχεια, περιέγραψε ότι τα νησιά μας το καλοκαίρι και τον χειμώνα είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι προσθέτοντας πως την τελευταία περίοδο, που οι ανατιμήσεις σε σειρά βασικών προϊόντων έχουν χτυπήσει τη μέση ελληνική οικογένεια, στα νοικοκυριά των νησιών οι συνέπειες είναι ακόμη χειρότερες, με την τιμή της βενζίνης για παράδειγμα να έχει ανέβει πάνω από τα δύο ευρώ.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καθυστέρησε να κατανοήσει την σπουδαιότητα του αναπτυξιακού προγράμματος του μεταφορικού ισοδυνάμου για δύο και πλέον χρόνια, όπως εξάλλου καθυστέρησε και με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τον “Φιλόδημο” του Υπουργείου Εσωτερικών, για τον οποίο μόνη κυβερνητική μέριμνα ήταν η μετονομασία του σε “Άντώνης Τρίτσης”.

“Έπρεπε να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ”, σημείωσε, “σε μία πτωχευμένη χώρα, για να υλοποιήσει αναπτυξιακά προγράμματα προς όφελος των πολιτών και ειδικά των μικρών νησιών, ώστε να μην βρίσκονται σε διαρκώς μειονεκτικότερη θέση από τους κατοίκους στις μεγάλες πόλεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages