Πέθανε ο αξεπέραστος Μίκης Θεοδωράκης - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Πέθανε ο αξεπέραστος Μίκης Θεοδωράκης

Μαύρη ημέρα για τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική μουσική, την ελληνική πολιτική. Παγκόσμια συγκίνηση για τον Μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος πέρασε στην αθανασία, έχοντας ζήσει μια μυθιστορηματική ζωή από όλες τις πλευρές.
Ακολουθήστε μας στο Google news 
Μαύρη ημέρα για τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική μουσική, την ελληνική πολιτική. Ο αξεπέραστος Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Συνθέτης, στιχουργός, πολιτικός, ο Μίκης Θεοδωράκης σφράγισε με την παρουσία και τη δράση του τον 20ο αιώνα και θεωρείται, δικαίως, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες με παγκόσμια απήχηση.

Ως πολιτικός υπήρξε υπουργός και τέσσερις φορές εκλεγμένος βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου με το Κ.Κ.Ε και την Ν.Δ, ενώ παράλληλα ήταν ακτιβιστής τιμημένος με το Βραβείο Ειρήνης Λένιν το 1983.

Έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη της μουσικής, ενώ έχει συνθέσει τον ίσως πιο αναγνωρίσιμο ελληνικό ρυθμό διεθνώς, το συρτάκι "Ζορμπάς" (1964), βασισμένο σε παραδοσιακή κρητική μουσική. Επίσης έχει ασχοληθεί με την κλασική μουσική γράφοντας συμφωνίες, ορατόρια, μπαλέτα, όπερες και μουσική δωματίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages