Ο Εορτασμός του Γενεθλίου της Θεοτόκου στη Βόρειο Εύβοια - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Εορτασμός του Γενεθλίου της Θεοτόκου στη Βόρειο Εύβοια

Το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2021, κατα το οποίο η Εκκλησία μας πανηγύριζε το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου, πολλοί Ι. Ναοί της Θεοτόκου ετίμησαν αξιοχρέως τη μεγάλη αυτή Θεομητορική Εορτή.

Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου της πυρόπληκτης Αγίας Άννης, όπου, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Χαλκίδος και των Αρχιερατικών Περιφερειών Ιστιαίας, Κηρέως, Νηλέως και Αιγαίων, με επικεφαλής τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου-Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό και ομίλησε προς τους ευλαβείς προσκυνητές, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης κ. Γεώργιος Τσαπουρνιώτης.

Την επομένη ημέρα, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κύριος Χρυσόστομος μετέβη στο άλλοτε πευκοσκέπαστο Ι. Παρεκκλήσιο της Παναγίας στην επίσης πυρόπληκτη Λίμνη της Βορείου Ευβοίας, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, με την συλλειτουργία πολλών Ιερέων.
Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο, αναφερθείς στην στειρότητα των γονέων της Παναγίας, Ιωακείμ και Άννης, την αντιπαρέβαλε με την ακαρπία του καμένου τόπου της Βορείου Ευβοίας και όπως η Θεοτόκος ανεδείχθη από τη θεραπευτική δύναμη του Θεού και τη συζυγία των γονέων της, ως ανθός αφθαρσίας και χαράς, έτσι, ελπίζοντας στην ίδια δύναμη και βοήθεια του Θεού και επιστρατεύοντας την προσωπική μας θέληση για μετάνοια και σωτηρία, όχι μόνο θα ξαναχαρούμε ζωηρό τον ερημωμένο μας τόπο, αλλά θα γίνουμε και συγκληρονόμοι της χαράς που η Παναγία έφερε στον κόσμο, δηλαδή του Σωτήρα και Κυρίου μας Ιησού Χριστού.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages