Ο Σίμος Κεδίκογλου στο περίπτερο του ΥΠΑΑΤ στην 85η ΔΕΘ. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Σίμος Κεδίκογλου στο περίπτερο του ΥΠΑΑΤ στην 85η ΔΕΘ.

«Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τη βάση της οικονομικής μας πολιτικής»
Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκε κατά την επίσκεψη, που πραγματοποίησε σήμερα, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην 85η ΔΕΘ, ο υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου μαζί με την ηγεσία και στελέχη του Υπουργείου.
Ο Υφυπουργός σε μήνυμά του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι  το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι από τους σημαντικότερους άξονες υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος, καθώς ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τη βάση της οικονομικής πολιτικής. Είναι σημαντικό, πρόσθεσε, η Ελλάδα περάσει στην επόμενη φάση εξέλιξης, ακολουθώντας τα πετυχημένα παραδείγματα άλλων χωρών.
Αναφερόμενος στον  τομέα αρμοδιότητάς του, την αλιεία και το ζωικό κεφάλαιο επεσήμανε, ότι οι προκλήσεις είναι μεγάλες. «Η βιώσιμη ανάπτυξη –είπε- είναι κυριολεκτικά επιτακτική ανάγκη. Πρέπει για παράδειγμα να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της υπεραλίευσης, φροντίζοντας, παράλληλα, για την άνοδο του επιπέδου ζωής των αλιέων. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε ένα πολύτιμο εργαλείο το επιχειρησιακό πρόγραμμα της αλιείας που μπορεί να οδηγήσει σε μία πραγματική αναγέννηση των θαλασσών, καθώς και του κρίσιμου αυτού τομέα της οικονομίας, ας μη ξεχνάμε και τη σημασία της αγροδιατροφής. Επίσης, έχω και την ευθύνη της διαχείρισης κρίσεων με πρώτη-δυστυχώς- την κρίση που υπάρχει στην ιδιαίτερη πατρίδα μου στην Εύβοια από τις συνέπειες της πρωτοφανούς καταστροφής από τις  πυρκαγιές».
Και κατέληξε:  «Έχουμε πολλή δουλειά, αλλά είμαι βέβαιος, ότι μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα άξια στελέχη, TO προσωπικό, αλλά και το σύνολο του κυβερνητικού επιτελείου θα τα καταφέρουμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages